Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен няма

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен няма
Коментари Харесай

Фон дер Лайен запазва разпределението на задачите на еврокомисарите по държави

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен няма да трансформира дилемите на еврокомисарите по страни. Това заяви представител на Фон дер Лайен.

Това значи, че страните, чиито оферти за еврокомисари до момента бяха отхвърлени от Европейския парламент - Унгария, Франция и Румъния, ще запазят плануваните авансово отговорности. Френският комисар ще дава отговор за индустриалната политика, единния пазар, отбранителната промишленост и космоса. Румънският комисар ще дава отговор за превоза. Комисарят, препоръчан от Унгария, ще работи по въпросите на съседството и разширението на Европейски Съюз, предава Българска телеграфна агенция.

Говорителят посочи в отговор на въпрос, че Англия към момента не е предложила собствен еврокомисар. Фон дер Лайен изпрати през вчерашния ден писмо до английския министър председател с гледище бързо да се предложи претендент. Остава неразбираемо защо ще отговоря английският еврокомисар, откакто в началото не се предвиждаше Лондон да има собствен представител в новата Европейска комисия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР