Новоизбраният кмет на Будапеща Гергей Карачон заяви, че успехът му

...
Новоизбраният кмет на Будапеща Гергей Карачон заяви, че успехът му
Коментари Харесай

Новият кмет на Будапеща: Ето как може да бъде победен Орбан

Новоизбраният кмет на Будапеща Гергей Карачон съобщи, че триумфът му на локалните избори в неделя е посочил по какъв начин може да бъде победена партията на унгарския министър председател Виктор Орбан Фидес, съобщи Ройтерс.

Опозицията би трябвало да си сложи за цел да остане обединена до идващите парламентарни избори през 2022 година и да показа опция, сподели Карачон, 44-годишен социолог либерал, който на следващия ден встъпва в служба като кмет на унгарската столица.

" Сътрудничеството е без конкуренция ", съобщи той на конференция. " Никой гласоподавател на опозицията няма да се зарадва, в случай че единството се разпадне ", добави Карачон.

В опозиционната коалиция, подкрепила Карачон, влизат най-малко шест партии и предвид на това новият кмет на Будапеща призна, че тази коалиция ще би трябвало да постави доста старания, с цел да резервира целостта си, само че добави, че успеха му е посочила правилния път: обединяване, усилена работа и канализиране на разочарованието измежду гласоподавателите.

Карачон съобщи, че на опозицията ѝ е лишило дълго време да се приспособи към новите електорални действителности, по силата на които по-малките партии са били осъдени, а по-големите възнаградени, само че тя е направила нужните промени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР