Новоизбраният капитан на националния отбор на Франция Килиан Мбапе заяви

...
Новоизбраният капитан на националния отбор на Франция Килиан Мбапе заяви
Коментари Харесай

Килиан Мбапе: Да си капитан е отговорност, няма да се налагам

Новоизбраният капитан на националния тим на Франция Килиан Мбапе съобщи в изявление, че няма да се промени, макар че оттук насетне лентата ще стои на ръката му.

Звездата на ПСЖ показа, че за него капитанът би трябвало да бъде обединител и разкри, че самият той няма желание да постанова мнението си на останалите футболисти в съблекалнята.

" Добрият капитан е състезател, който е извърнат на първо място към тима. Той би трябвало да бъде обединител и да поведе другите след себе си. Това зависи от характера на всеки. Аз ще съм извърнат към другите. Нямам огромен опит като капитан и има значими играчи в отбора. Нямам предпочитание да вземам решение, да се натрапвам, а да дам опция на другите да се проявят. Ние сме обединена група и сме го доказвали в огромните си мачове. Аз няма да се трансформирам. Думата ми се чува в съблекалнята. Трябва да мислим за колектива, би трябвало да имаме обща цел ", стартира Мбапе.

Младият французин разяснява и слуховете, че един от неговите по-опитни съотборници Антоан Гризман е бил доста покрай това да приключи кариерата си при " петлите ", откакто самият той не е бил определен за новия капитан на отбора след отдръпването на Юго Лорис.

" Говорих с Антоан (б. а. - Гризман). Той беше отчаян, че не е капитан и това е обяснимо и обикновено. Това е предстояща реакция. На негово място щях да отвръщам по същия метод. Той е 10 години в тим, може би е най-важният състезател в ерата на Дидие Дешан. Но аз няма да съм над него в йерархията. Той има опит, който аз нямам. Антоан е почитан и обичан от всички. Ще бъде тъпо да не използваме опита му и насладата му от живота. Ще се държим ръка за ръка, с цел да печели Франция ", показа звездата на ПСЖ.

Накрая Килиан Мбапе разкри, че за него е сбъдната фантазия да бъде капитан на Франция и добави, че ще бъде по-различен водач в съпоставяне със своя предходник Юго Лорис.

" Аз съм капитан на страната ми, това е сбъдната фантазия. Бях доста удовлетворен, когато ми заяви треньорът. Но това е нова отговорност. Няма да си вкарам в допълнение напрежение, това няма да промени метода ми на игра ", сподели французинът.

" Всеки може да бъде капитан съгласно личността си. Аз не съм като Юго (б. а. - Лорис) и той не е като мен. Всеки е друг капитан и аз ще бъда друг. Не мисля, че треньорът ме уточни за капитан с вярата да върша същото като Юго ", приключи новият капитан на " петлите ".

Килиан Мбапе ще изведе за първи път националния тим на Франция с капитанската лента на следващия ден вечер по време на домакинския мач на отбора против Нидерландия на старта на квалификациите за Евро 2024.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР