Новоизбраният американски президент Джо Байдън се ваксинира срещу COVID-19 на

...
Новоизбраният американски президент Джо Байдън се ваксинира срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

Джо Байдън се ваксинира на живо по телевизията и насърчи американците да последват примера му

Новоизбраният американски президент Джо Байдън се имунизира против COVID-19 онлайн по малкия екран, в опит да насърчи американците също да се имунизират, когато това е допустимо, предава CNBC.

" Няма от какво да се притеснявате. Очаквам с неспокойствие втората ваксина ", сподели той от болница в Делауър.

Бъдещата първа дама Джил Байдън се имунизира по- рано. Избраната за вицепрезидент сенатор Камала Харис от Калифорния и брачният партньор й Дъг Емхолф ще бъдат имунизирани идната седмица.

След като получи имунизацията Байдън похвали администрацията на Тръмп за работата й. " Дължим на тези хора доста. Учените и хората, които сътвориха това, чиновниците на първа линия, хората, които направиха клиничната работа. Това е просто изумително ", съобщи Байдън.

Здравните управляващи имат проекти за имунизация на 20 млн. души до края на годината, само че предизвестяват, че може да са нужни месеци за имунизирането на по-голямата част от популацията.

През последните дни и други високопоставени американски представители бяха имунизирани обществено, в това число ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и вицепрезидентът Майк Пенс.

Тръмп, който беше признат в болница с ковид през октомври, към момента не е получил ваксина.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР