Новогодишната трапеза в очакване на годината на тигъра трябва да

...
Новогодишната трапеза в очакване на годината на тигъра трябва да
Коментари Харесай

Така трябва да посрещнете годината на водния тигър, за да имате късмет

Новогодишната софра в очакване на годината на тигъра би трябвало да е пъстра и доста цветна.

В навечерието на Новата година желаете да изненадате околните и гостите си с необикновени и вкусни ястия, с цел да създадете ужасно въодушевление. Тигърът е месоядно животно, тъй че топлите ястия, салатите и предястията би трябвало да включват месо, само че специалистите поучават да избягвате говеждото, тъй като една от най-популярните китайски митове споделя по какъв начин бикът побеждава остарелия си зложелател тигъра. Можете да декорирате чиниите по разнообразни способи: да вземем за пример да подредите салата във формата на тигрова зурла или да извършите десерт на райета. На масата би трябвало да доминират цветове като бяло, оранжево, жълто и черно. WomanHit.ru е подготвил истинска рецепта за вашата новогодишна вечеря.

Салата " Тигър "

Създаването на този шедьовър ще ви отнеме малко повече време, само че ще е най-хубавата декорация за масата в годината на тигъра.

Съставки:

Пилешки гърди - 1 бр.

Моркови - 3 моркова.

Картофи - 4 бр.

Краставици - 3 бр.

Яйца - 3 бр.

Сирене - 1 парче

Зелен лук - 1 снопче

Черни маслини - 50 г
Лесно можете да отворите бутилка вино, в случай че нямате тирбушон
Представете си, че разполагате с идеалната съботна вечер. Всички грижи от миналата седмица са останали зад тила ви: мислите за работ...

Майонеза - 100 г

Соев сос - 2 с.л.

Чесън - 1 скилидка

Сол, черен пипер, червен пипер, риган - на усет

Обелете морковите и картофите и ги сварете до цялостна подготвеност. Сложете яйцата да се варят, свалете ги от огъня ги поставете под студена вода за 10 минути преди да ги обелите. Нарежете пилешките филета на тънки ленти и ги мариновайте. За маринатата смесете ситно нарязания чесън с подправките и прибавете соевия сос. Намажете добре месото със сместа, след което го оставете в хладилника за 30 минути. Запържете месото в авансово загрят тиган до цялостна подготвеност. Настържете картофите на едро ренде - основата на салатата. Настържете морковите на ситно ренде, съвсем до хомогенна маса, каквато ще ви е нужна за дизайна. Настържете яйцата с тънко ренде, като се изключи един белтък, който ще се употребява за декорация. Нарежете лука, краставицата и филето на дребни кубчета. Нарежете към 7 маслини на доста ситно. Създайте главата на тигъра. Сложете настърганите картофи в плоска паница и направете главата и ушите, загладете горния пласт, посолете и поръсете с малко черен пипер, след което намажете с майонеза. Отгоре деликатно оформете сместа с пилето. Направете още веднъж тъничък пласт майонеза. Сложете краставици и яйца. Продължете с декорацията. Внимателно разпределете морковите от горната страна и в профил, като запазите формата на тигровата глава. Накъсайте белтъка, с цел да оформите очите и бузите, а зеления лук - за зениците. Използвайте маслини за носа, миглите и ушите. Направете черните линии от ситно нарязани маслини. Кръг от моркови поставете за устата на звяра. Нарежете сиренето на тънки линии и направете мустаци и зъби и вашият новогодишен тигър е подготвен!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР