Новогодишната пътека във Виена - посрещането на настъпващата година на

...
Новогодишната пътека във Виена - посрещането на настъпващата година на
Коментари Харесай

Виена очаква 800 000 гости за Новогодишната пътека

" Новогодишната пътека " във Виена - посрещането на настъпващата година навън, се организира още веднъж за първи път след двегодишно спиране поради пандемията. Около 800 000 души от целия свят се чака да се съберат на шест места в центъра на Виена.

Наред с многочислените гастрономически специалитети, феновете на всевъзможен тип музика ще могат да се насладят на поп, рок, соул, хаус и валсове по маршрут с дължина към километър и половина.

С особена известност измежду локалните поданици и гостите на града се употребява по този начин наречената " класическа права " на централната улица " Грабен ". Всяка година в ранните следобедни часове на 31 декември учебните заведения за танци оферират там безвъзмездни курсове за валс и трансформират това място в голяма бална зала навън.

В последната нощ от годината Виена още веднъж е подготвила десетки изложения, концерти, опери и оперети.

Фойерверки, които бяха част от новогодишната нощ в австрийската столица за първи път през 2012 година, тази година няма да има. Виена се отхвърля от тях, като една от аргументите е, че шумът, който се провокира от пиротехниката, стресира животните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР