Ново проучване показва, че трениращите хора имат 50% по-голям шанс

...
Ново проучване показва, че трениращите хора имат 50% по-голям шанс
Коментари Харесай

Проучване: Физическата активност повишава с 50% вероятността за повече антитела след ваксинация

Ново изследване демонстрира, че трениращите хора имат 50% по-голям късмет за по-висока централизация на антитела след имунизация спрямо физически неактивните хора., извършено от Каледонския университет в Глазгоу демонстрира още, че 30-минутна подготовка, извършена 5 пъти в седмицата понижава риска от гибел, породена от зараза с 37%.
Тези разкрития дават значима информация при възможни сходни обстановки на пандемия, изяснява професор .
Наличието и достъпността на имунизациите даде вяра на хората, че идва краят на пандемията. Все още, обаче, има възходящ брой на болни, както и на смъртни случаи по света. Докато се опитваме да имунизираме света, най-вероятният сюжет в идващите няколко години е, че ще бъде като другите заразни заболявания, като грипа, да вземем за пример, и ние ще би трябвало непрекъснато да се предпазваме против него.
Един от най-хубавите способи за това е посредством постоянна физическа интензивност.
Вече е известно, че практикуването на спорт постоянно в композиция с вярно хранене и отричане от нездравословни привички е един от най-ефективните способи за предотвратяване против хронични заболявания.
В извършеното изследване е събрана и систематизирана информация обвързвана с позитивното въздействие на физическата интензивност върху риска от заболяване и възможна гибел от инфекциозни болести, сходни на пневмонията – честа причина на гибел след заболяване от COVID-19 – върху действието на имунната система и върху резултатите от имунизирането. Проучването е извършено прекомерно рано, с цел да прегледа COVID-19 в частност, само че разкритията са тясно свързани с актуалната епидемиологична обстановка.
Бяха открити безапелационни доказателства измежду 6 изследвания, включващи повече от половин милион участници, че постоянната физическа интензивност в продължение на 30 минути пет пъти седмично понижава риска от инфекциозни болести с 37% . Това добавя резултатите от скорошно изследване, извършено в Съединени американски щати основно върху. Ефектът е същият, даже по-силен спрямо резултата върху други рискови фактори на COVID-19, като възраст или други към този момент съществуващи положения като диабет.
Бяха открити и други неопровержими доказателства, че постоянната физическа интензивност укрепва имунната система. След извършени над 35 самостоятелни инцидентни опита бе открито, че постоянната физическа интензивност води до повишаване равнищата на имуноглобулин А (IgA). Този клас антитела съставлява обвивката на мукозната мембрана на белите дробове както и на други елементи на тялото, през които вирусите и бактериите могат да обхванат.
Редовната физическа интензивност способства за нараствания брой на CD 4 + T-клетките, които дават сигнал на имунната система, в случай че има заплаха и дефинират по какъв начин имунната система ще се оправи с тази заплаха.
Независимите опити също по този начин демонстрираха, че имунизацията има по-добър резултат, в случай че е приложена след осъществяване на подготвителна стратегия. Човек, който е деен може да има до 50% по-голям брой антитела след имунизация спрямо неактивен човек.  Това може да бъде на ниска цена и елементарен метод да се подкрепят имунизациите. Взимайки под внимание компликациите при доставяне на имунизациите, това би било добър метод да се реализира позитивен резултат.
Как физическата интензивност пази от болести
Има три механизма, посредством които физическата интензивност защищава от инфекциозни болести. Първо, защищава от рискови фактори на остра и смъртоносна зараза. Физически дейните хора са по-малко предразположени към развиване на респираторни и сърдечно-съдови болести, както и на диабет. Епидемиологочни изследвания демонстрират, че COVID-19 и други респираторни болести протичат по-остро при хора с съпътстващи болести.
Редовната физическа интензивност понижава напрежението и хроничните положения и по този метод понижава вероятността за съществени, застрашаващи живота болести. По-голямата част смъртните случай от COVID-19 и пневмония са вследствие на остри възпалителни процеси. В умозаключение, нашата имунна система е по-силна, в случай че сме физически дейни.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР