Ново проучване показва, че мобилните телефони са най-важните устройства за

...
Ново проучване показва, че мобилните телефони са най-важните устройства за
Коментари Харесай

Социалните мрежи събират над 3 милиарда активни потребители

Ново изследване демонстрира, че мобилните телефони са най-важните устройства за две трети от международната популация.

Според последната световна статистика броят на хората, употребяващи обществените мрежи към света е надминал 3 милиарда. Вероятно е това число да продължава да пораства, защото през последното тримесечие количеството дейните консуматори в обществените мрежи се е нараснало с милион нови консуматори дневно.

Социалните мрежи: Любимото онлайн занятие на света?

Броят на потребителите в Фейсбук се е нараснал солидно през последните 4 месеца, като обществената мрежа е надминала двата милиарда дейни консуматори месечно и сега има 2.046 милиарда от тях

Друга обществена платформа със стабилен напредък е Youtube. Тя е втората по известност, привличайки 1.5 милиарда дейни консуматори месечно.

В Китай най-използвана е локалната платформа WeChat. Тя има 870 милиона китайски консуматори и общо над 938 милиона.

В Япония пък най-популярно е приложението за изпращане и приемане на известия LINE. Въпреки че броят на световните му консуматори понижава, този на локалните се усилва, като към този момент са достигнали до 70 милиона.

Подобна е и обстановката в Южна Корея, където приложението Kakao Talk е употребена от 93 % от локалните. Потребителите на приложението са към 42.4 милиона.

Най-популярните приложения за изпращане и приемане известия Фейсбук Messenger и Whatsapp обаче не дават данни за броя месечните им консуматори задоволително постоянно. Поради тази причина е мъчно да се пресметна къде те са най-често употребявани.

Освен обществените мрежи, хората постоянно употребяват и функционалността на телефоните за мобилни данни. Според новото изследване на шведската телекомуникационна компания Ericsson средностатистическият консуматор изразходва над 2.3 гигабайта мобилни данни всеки месец. Мобилният трафик се е повишил със 70 % по отношение на предходната година. Това демонстрира какъв брой доста използваме телефоните си за разнообразни дейности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР