Ново проучване откри уникална ДНК мутация, наблюдавана при хора от

...
Ново проучване откри уникална ДНК мутация, наблюдавана при хора от
Коментари Харесай

Откриха ген, който предпазва от COVID

Ново изследване откри неповторима ДНК разновидност, следена при хора от всички етноси, която ги защищава от коронавирусна зараза. Откритието е направено по време на интернационално проучване, ръководено от учени от Karolinska Institutet. Изследователите са съумели да разпознават разновидността, като изследват хора от разнообразни етноси и констатациите на екипа са оповестени в Nature Genetics, съобщи БГНЕС.

Изследването открива, че с изключение на възрастта, генетиката е от извънредно значение за това дали човек прекара тежко или безсимптомно. Предишни проучвания върху най-вече европейски етноси демонстрират, че хората, които имат избрана част от ДНК, имат 20% понижен риск от животозастрашаваща зараза с Коронавирус. Този сегмент на ДНК кодира гени на имунната система и се предава от неандерталците на към половината от международното население отвън Африка.

От общо 2787 приети в болница пациенти с Коронавирус екипът открива, че „ защитният “ ДНК е открит при 80% от хората от африкански генезис.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Резултатите от цифрова симулация, извършена от китайски академик...
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР