Ново проучване не е открило връзка между употребата на аспирин

...
Ново проучване не е открило връзка между употребата на аспирин
Коментари Харесай

Ново откритие за аспирина и COVID-19

Ново изследване не е разкрило връзка сред използването на аспирин и покачвания риск от заразяване или по-тежка симптоматика на заболели с , както смятаха някои медици при започване на пандемията.
Проучването, което е оповестено в medRxiv, изследва евентуалните странични резултати на аспирина и други нестероидни противовъзпалителни медикаменти при лекуване на признаци на ковид, като кашлица, съобщи БГНЕС.
 6 ексцентрични приложения на аспирина, за които не знаехте 6 ексцентрични приложения на аспирина, за които не знаехте
Acпиринът e eднo oт нaй-ширoкo рaзпрocтрaнeнитe лeкaрcтвa в cвeтa. Прилoжeниeтo му oбaчe oтдaвнa нe e caмo зa мeдицинcки цeли. Тaблeтки...
Изследователите организираха посредством гратис приложение за смарт телефони Коронавирус Symptom Study и получиха информация от участници в Обединеното кралство, Съединени американски щати и Швеция, като се концентрира върху тяхната демография, съпътстващите болести и всекидневен здравен статус.
По отношение на използването на аспирин, откривателите откриват, че измежду 8 966 участници, които са с позитивен тест за ковид, има умерена връзка сред използването на лекарството и риска от зараза.
Изследователите оцениха % на хоспитализация на тези, които търсят други медицински средства. Хората, които са приемали аспирин, оповестяват за по-малко признаци на ковид като цяло, само че също по този начин споделят, че страдат от отмалялост, главоболие, зной и кашлица, спрямо тези, които не го употребяват. Вторите се оплакват по-често от болежка и тресчица.
Заключението на учените е, че всяка връзка сред аспирина и по-тежките признаци на ковид евентуално се дължи на съпътстващи болести при инфектираните.
 Аспиринът може да защищава от ковид? Аспиринът може да защищава от ковид?
Употребата на аспирин може да помогне да се предотврати заразяване с ковид и да се редуцира продължителността на болестта, пок...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР