Ново проучване на Евробарометър показва, че българите значително подкрепят членството

...
Ново проучване на Евробарометър показва, че българите значително подкрепят членството
Коментари Харесай

60% от българите смятат, че сме спечелили от членството си в ЕС

Ново изследване на Евробарометър демонстрира, че българите доста поддържат участието на страната ни в Европейския съюз. Спроред данните - 55% от интервюираните считат, че участието на България в Европейски Съюз е нещо положително, а цели 60% считат, че даже сме спечелили от него.
Процентът на българите, които считат, че участието ни е донесло дивиденти, е по-голям по отношение на сходно проучване, извършено през април тази година. Общо видяно, резултатите сочат за възходяща позитивна оценка за участието в Европейски Съюз освен у нас, само че и във всички 28 страни страни членки. Рекордни 68% от европейците считат, че страната им е спечелила от участието в Европейски Съюз , което съставлява най-високият % от 1983 година насам.
На въпрос " по какъв начин бихте дали своят вот, в случай че на следващия ден в България се организира референдум за участието на страната в Европейски Съюз ", повече от половината българи (54%) биха изразили единодушие с присъединението. Напускане пък биха подкрепили 17% от българите и същия % европейци.
Най-голям дял хора биха дали своят вот за овакантяване във Англия (34% против 51% за оставане), Кипър (26% против 55%), Чехия (23 против 45 процента), Италия (23 против 43 процента) и Гърция (23 против 59 на сто). На противоположния завършек на скалата са Люксембург и Ирландия (и в двете 83% биха дали своят вот за оставане, а 7% - за напускане), Германия (79 против 9 на сто) и Португалия (72 против 9 процента).
Проучването на Евробарометър е извършено сред 8 и 26 септември 2018 година измежду 27 601 европейци, интервюирани директно от Kantar Public във всички страни членки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР