Ново проучване на екип от университета Хериот-Уат по поръчка на

...
Ново проучване на екип от университета Хериот-Уат по поръчка на
Коментари Харесай

2019 г.: 2,4 милиона са бедните във Великобритания

Ново изследване на екип от университета Хериот-Уат по поръчка на фондация „ Джоузеф Роунтри ", разкрива „ ужасяващо “ повишаване на нищетата във Англия сред 2017 и 2019 г.- даже преди пандемичната рецесия. Приблизително 2,4 милиона души са минали прага на бедността през 2019 година, което е 54% повече от 2017 година, в това число 550 000 деца. Според проучването фамилиите с деца са все по-склонни да изпаднат в последна потребност. Един на всеки седем (14%) от тези, които приказват за беднотия в анкетите и интервютата, са на платена работа.
Неадекватните равнища на компенсации и удръжките по заемите, изключително възобновяване на задатъка, който доста хора са принудени да вземат, с цел да покрият разноските си, са посочени в отчета като основни мотори, водещи до бедността. Предположенията са, че с този „ багаж ", след настъпилата рецесия от пандемията от COVID-19, от ден на ден хора са се доближили до ръба на нищетата. 
Докато самотните хора не престават да се сблъскват с най-високия риск от беднотия, самотните родители в този момент са по-склонни да бъдат изправени на ръба на финансовия провал, в сравнение с преди. Броят на децата, изпаднали в беднотия през 2019 година, се е нараснал с 52% или с още 185 000  спрямо 2017 г.От 2017 година се вижда доста нарастване на равнищата на ограничения във всички райони и типове обитаеми места, само че максимален растеж е регистриран в северните градове.
Хелън Барнард, шеф на фондация „ Джоузеф Роунтри ", съобщи: " Нашата система за обществено обезпечаване би трябвало да работи като котва, която да ни държи постоянни, когато сме притиснати от мощни течения като загуба на работа, болест или спиране на контакти. Но сега нашата система не прави задоволително, с цел да защищити хората от беднотия. "
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР