Ново поколение глобални неравенства, предизвикани от климатичните промени и технологиите,

...
Ново поколение глобални неравенства, предизвикани от климатичните промени и технологиите,
Коментари Харесай

Климатичните промени и технологиите създават нови опасни неравенства

Ново потомство световни неравенства, провокирани от климатичните промени и технологиите, могат да провокират принуждение и политическа неустойчивост , в случай че бъдат оставени необуздани, предизвестиха от Организация на обединените нации.

Климатичните промени и технологиите, а не благосъстоянието и приходите са актуалните клинове, които все по-често разделят тези, които имат, от тези, които нямат , акцентират от Програмата за развиване на Организация на обединените нации (ПРООН) в отчета си за човешкото развиване за 2019 година

Тези форми на неравноправие се усилват, откакто е бил реализиран прогрес в по-традиционните ограничения за битка с неравенството, като да вземем за пример крайната беднотия и заболяванията, се добавя в отчета.
 България измежду водачите на Балканите по равнище на човешко развиване
България измежду водачите на Балканите по равнище на човешко развиване

Страната ни заема 52-о място от 189 страни в Доклад на Организация на обединените нации

" Под сянката на климатичната рецесия и бурните софтуерни промени, неравенствата в човешкото развиване получават нови форми ", се акцентира в отчета.

" Климатичната рецесия към този момент удря най-тежко най-бедните , до момента в който софтуерният прогрес като машинното образование и изкуствения разсъдък може да остави " зад борда " цели групи от хора, даже страни ", се предизвестява още в отчета.

Допускането тези нови неравенства да нарастват може да бъде " извънредно рисково и доста сериозно ", акцентира админът на ПРООН Ахим Щайнер.

" В богатите и развитите страни, а също и в разрастващите се страни, където се появи междинна класа, техните реакции стават все по-насилствени ", разяснява той пред " Ройтерс " преди публикуването на отчета.

" Ако не се ръководи добре и на практика, това всъщност ще се прояви в това, което виждаме във вечерните вести - горящи коли, горящи здания, горяща инфраструктура, милиони хора по улиците, протестиращи и свалящи държавни управления ", акцентира Щайнер.

Улични митинги напоследък се организираха и организират в Хонконг, Ирак, Иран, Ливан, Чили, Боливия, Венецуела и други места по редица въпроси, в това число повишение на цените, държавна политика, корупция и придвижвания в поддръжка на демокрацията.

В отчета на ПРООН се споделя, че климатичните промени ще засилят неравенството, защото засягат разрастващите се страни, доста от които имат стеснен потенциал да се опълчват на заканите от недохранване, заболявания и топлинен стрес .

" Така резултатите от климатичните промени задълбочават съществуващите обществени и стопански разломни линии ", се споделя в отчета.

Що се отнася до резултата на технологиите върху неравенството, в отчета се споделя, че делът на възрастните с висше обучение нараства повече от шест пъти по-бързо в мощно развити страни, в сравнение с в по-слабо развитите страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР