Ново поколение батерия, която ще предизвика революция в съхраняването на

...
Ново поколение батерия, която ще предизвика революция в съхраняването на
Коментари Харесай

Учени от БАН създадоха нов вид батерия

Ново потомство батерия, която ще провокира гражданска война в съхраняването на сила, сътвориха учени от Българската академия на науките и от Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Тя ще бъде към 3-4 пъти по-евтина и по-безвредна за околната среда спрямо до момента употребяваните литиево-йонни акумулатори.

Презаредимата батерия е на основата на натрий. Тя е незапалима, доста по-безопасна и упованията на основателите ѝ са да бъде употребена главно в електрическите автомобили. Принципът, на който работи, съществува и в природата, само че там процесът е доста по-бавен, в сравнение с в лабораторни условия.

За изработването на батерията се употребяват сулфатни соли, които са необятно публикувани и могат да бъдат открити даже и на Марс.

проф. Радостина Стоянова: Интересът към хидратираните сулфатни минерали е голям през последните години, това се дължи на обстоятелството, че на повърхността на Марс бяха разпознати хидратирани сулфатни минерали. Наличието им е белег от една страна, че на повърхността на Марс е имало вода.
Изследванията са към момента в начален стадий и предстоят още изследвания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР