Ново отличие получи bTV Радио. Столичната библиотека награди продуцента Жени

...
Ново отличие получи bTV Радио. Столичната библиотека награди продуцента Жени
Коментари Харесай

bTV Радио с награда от Столична библиотека за представяне на книжовното наследство


Ново отличие получи bTV Радио. Столичната библиотека награди продуцента Жени Марчева и водещия Георги Митов за разпространение на културното завещание измежду младите.

bTV радио е измежду медиите, които най-ярко показват книжовното завещание, цифровите запаси и културните събития през 2021 година на седмите " Годишни награди " на Столичната библиотека.
Снимка: btvnovinite.bg

„ За bTV радио е чест да получи тази висока премия, тъй като през годините постоянно сме подкрепяли и грамотността, и просвещението. Винаги съм вярвала, че една медия е толкоз огромна, колкото са огромни задачите и идеите, които тя поддържа “, разяснява Жени Марчева.

Журналистът и продуцент Георги Тошев бе отличен като " Най-четен биографичен създател на годината ".

„ Това е самопризнание не за моя труд единствено и за издателите, а това е самопризнание за гения на личностите, за които пиша. Дълги години жанрът биография беше подценяван. Днес хората четат доста биографични книги, тъй като това са парченца история “, показа Георги Тошев.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Писател на годината " е Георги Господинов. Награди има и в категориите „ Най-четени - стихотворец и създател на детска литература”, както и „ Читател на годината ". Отличените създатели ще дарят свои книги с подписи за най-новия филиал на Столична библиотека в „ Овча купел “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР