Ново оборудване за мобилната мрежа пето поколение (5G), създадено от

...
Ново оборудване за мобилната мрежа пето поколение (5G), създадено от
Коментари Харесай

Великобритания изключи Хуауей от 5G мрежата си

Ново съоръжение за мобилната мрежа пето потомство (5G), основано от софтуерния колос " Хуауей ", няма да може да се купува във Англия след 31 декември. Вече внедреното в мрежата на английските телекоми би трябвало да бъде отстранено до 2027 г.

Това е новата позиция на Лондон - поврат, откакто при започване на годината английските управляващи се ограничиха единствено с известни рестрикции макар натиска за цялостна възбрана, оказван от Съединените щати, и постановиха само таван на пазарния ѝ дял.

Решението бе обявено на Народното събрание от министъра за цифровите технологии Оливър Даудън, заяви Би Би Си. Обществената медия го цитира с думите, че в следствие разгръщането на 5G мрежата на Англия може да се отсрочи с година.

Днес " Хуауей " регистрира 13% нарастване на продажбите за първата половина на 2020, в съпоставяне със същия интервал преди годиан, макар пандемията. Делът на Англия в продажбите на базови станции за 5G е дребен - 20 хиляди са доставени досега, само че единствено за годината по света " Хуауей " се чака да продаде 500 хиляди Същевременно компанията се притеснява, че глобите на Съединени американски щати може да подбуден други страни да вземат сходно решение.

Не е известна ориста на планове на " Хуауей " като този за инвестиция от 1 милиарда лири в нов проучвателен център южно от Кеймбридж, който би добавил стотици работни места към съществуващите 1600 в страната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР