Ново лекарство за лечение на COVID-19 в домашни условия се

...
Ново лекарство за лечение на COVID-19 в домашни условия се
Коментари Харесай

Пускат лекарство за COVID след Нова година, колко ще струва

Ново лекарство за лекуване на COVID-19 в домашни условия се чака да излезе на пазара през първите три месеца на идната година.

Това заяви пред БНТ  представителят на България в Европейската организация по медикаментите професор Илко Гетов. В момента няколко медикамента - под формата на таблетки, минават разнообразни стадии на клинични тествания. Тези, които покажат положителни резултати, може да стигнат до аптеките при започване на 2022 година. Предимството им е, че ще могат да се одобряват у дома още при първи признаци на вируса. Така ще се понижи рискът от задълбочаване на заболяването.

Цената на новите лекарства обаче се чака да е висока за българския стандарт, разяснява още проф. Гетов. Според него сумата, против която ще се продава в аптеките новото лекарство против коронавирус, зависи и от реакцията на държавното управление следващата година, а също и на НЗОК.

Професор Гетов  изцяло поддържа предлагането на основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев за въвеждането на " зелени документи " у нас. Той прикани хората да се имунизират с изключение на против коронавирус и против сезонния грип.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР