Ново изследване установи, че наличието на три или повече деца

...
Ново изследване установи, че наличието на три или повече деца
Коментари Харесай

Големият брой деца влияе негативно на мозъка в напреднала възраст

Ново проучване откри, че съществуването на три или повече деца спрямо две има негативен резултат върху мозъка в края на живота, оповестява Science Daily.

Резултатите също по този начин демонстрират, че този резултат се демонстрира най-силно в Северна Европа, където по-високата раждаемост понижава финансовите запаси, само че не усъвършенства обществените запаси в този район.

Изследователите проучват данните от изследването за здравето, стареенето и пенсионирането в Европа (SHARE), с цел да проучат доколко съществуването на три или повече деца спрямо две деца, въздейства върху когнитивните качества в края на живота.

Изследването SHARE обгръща представителни извадки от по-възрастното население в 20 европейски страни и Израел. Участниците в изследването са хора на възраст 65 и повече години, които имат не по-малко от две биологични деца.

На базата на модерни иконометрични способи, позволяващи да се отделят причинно-следствените връзки от елементарните асоциации, са получени данни, свидетелстващи, че съществуването на три или повече деца в съпоставяне...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР