Ново изследване показва, че рибеното масло не защитава срещу диабет

...
Ново изследване показва, че рибеното масло не защитава срещу диабет
Коментари Харесай

Рибеното масло не осигурява защита срещу диабет тип 2

Ново проучване демонстрира, че рибеното масло не пази против диабет вид 2, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Предишни изследвания заключиха, че добавките рибено масло, които съдържат омега-3 мастни киселини, могат да подобрят метаболизма на кръвната захар и евентуално да предотвратят заболяването. Настоящото проучване обаче не откри доказателства, че ежедневният банкет на рибено масло ще ни държи надалеч от диабет вид 2.

"Става въпрос за последователен разбор на резултатите от проучвания, обхванали хиляди хора за дълго време - съобщи ръководителката на екипа Лий Хупър от Медицинския институт към университета на Източна Англия в Норич. - Добавките рибено масло могат да оказват помощ да се понижи равнището на триглицеридите. Тези добавки нормално са считани за безвредни, само че констатирахме, че огромните дози - над 4-5 грама рибено масло на ден, могат да провокират утежняване на метаболизма на кръвната захар. Ако хората одобряват рибено масло, ежедневната им доза не би трябвало да надвишава 4,4 грама, с цел да избегнат възможен негативен резултат. "

Учените анализирали резултатите от 83 клинични теста, обхванали над 120 000 участници. Омега-3 мастните киселини се съдържат в мазните риби, като сьомгата.

Анализираните проучвания са с дълготрайност 24 и повече седмици. Участниците са най-много от Европа, само че също от Северна и Южна Америка, Австралия и Азия. Резултатите от проучванията са оповестени сред 60-те години на предишния век и 2018 година

Учените потърсили резултата от приема на омега-3 мастни киселини под формата на добавки или с храната. "Заключението ни е, че рибеното масло няма предпазен резултат против диабет ", означи Хупър.

Резултатите от проучването са оповестени в "Бритиш медикъл джърнъл ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР