Ново изследване е идентифицирало едно естествено съединение, намерено в много

...
Ново изследване е идентифицирало едно естествено съединение, намерено в много
Коментари Харесай

Яжте тези плодове, за да забавите стареенетo

Ново проучване е разпознало едно естествено съединяване, открито в доста типове плодове, като ябълки и ягоди, както и в зеленчуци, които могат да забавят процеса на стареене.

Ключов фактор в процеса на остаряването е клетъчното стареене. Когато клетката навлезе в този стадий, тя към този момент не е в положение да се дели. Когато в последна сметка се случи, клетката освобождава възпалителни сигнали имунната система да “изчисти ” развалената клетка. Повечето от младежите могат елементарно да отстранят старите кафези, само че когато остареем, нашите системи стават по-зле оборудвани, с цел да го създадат. Това предизвиква струпване на повредени кафези, което води до ниско равнище на инфектиране и по-късно раздробяване на тъканите.

В предходно изследване, оповестено в “Природна медицина ”, учените от Университета в Минесота в Минеаполис и “Клиника Майо ” в Рочестър, забелязали, че сенолитици - молекули, които целят и унищожават старческите кафези, с цел да забавят или предотвратят процеса на стареене, могат дейно да удължат живота на индивида и да подобрят здравето му. Дори, когато се ползват по-късно в живота, сенолитиците към момента могат да понижат тежестта на потомствените кафези.

В неотдавнашното изследване учените са изследвали 10 флавоноида, които са естествено срещащи се съединения с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Те са приложени при стареещи мишки. От всички съединения, които са изследвани, най-ефективният е фистеин, който естествено се среща в доста плодове и зеленчуци - в това число ябълки, ягоди, лук и краставици.

При лекуването на стареещи мишки с фистеин екипът видял, че понижават равнищата на повредени кафези в животните, удължавайки живота им и това асъдействало за по-доброто здраве на гризачите.

Това е значима първа стъпка, която не беше допустима преди. Трудно е да се дефинира по какъв начин такива съединения биха повлияли на другите видове тъкани и типове кафези в тялото на един застаряващ човек.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР