Ново изненадващо решение на американския президент. В Туитър Доналд Тръмп

...
Ново изненадващо решение на американския президент. В Туитър Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Талибаните реагираха остро на спирането на мирните преговори от Доналд Тръмп

Ново изненадващо решение на американския президент. В " Туитър " Доналд Тръмп написа, че анулира секрети диалози с талибаните, планувани за през днешния ден в резиденцията " Кеймп Дейвид ". Причината е атентатът преди няколко дни в Кабул, при който починаха 12 души. Талибаните реагираха остро. Говорител на групировката заплаши, че американците ще " пострадат доста " поради анулацията на договарянията.

Атентатът, който промени позицията на американския президент. В четвъртък талибаните нападнаха в дипломатическия квартал на Кабул с кола с експлозиви.

Три дни преди 18-годишнина от кървавите атентати в Съединените щати, Тръмп е трябвало да се изправи лице в лице с водачите на талибаните. Очакванията от диалозите били да бъде комплициран завършек на войната в Афганистан.

Доналд Тръмп: Незабавно анулирах срещата и се отхвърлих от преговорните процеси. Що за хора ще убият толкоз доста - за, както наподобява, да засилят преговорните си позиции "

До тайните диалози в " Кемп Дейвид " се стигнало след 9 кръга от договаряния в Доха.

В анулацията на диалозите жителите на Кабул видяха нова заплаха.

Мъж: Ще зачестят самоубийствените офанзиви и нападенията в провинцията и против мирните жители.
Изтеглянето на американските военни от Афганистан беше от главните предизборни обещания на Тръмп. Там към момента има към 14 хиляди американски военнослужещи.

 Тръмп анулира загадка среща с афганистанския президент и талибаните Тръмп анулира загадка среща с афганистанския президент и талибаните
Президентът на Съединените щати разгласи в Туитър, че анулира "тайна " среща, която трябвало да се състои през днешния ден или на следващия ден в Кемп Дейвид с талибанските водачи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР