Ново инвестиционно намерение е входирала фирма „Послаников Брадърс“ ООД. Тя

...
Ново инвестиционно намерение е входирала фирма „Послаников Брадърс“ ООД. Тя
Коментари Харесай

Пещите на крематориума не издържаха на натоварването от COVI...

Ново капиталово желание е входирала компания „ Послаников Брадърс “ ООД. Тя планува да извърши „ Реконструкция и рационализация без смяна на потенциала на действителен крематориум “ на Рогошко шосе. Обектът беше въведен в употреба през 2019 година

Основното съоръжение на крематориума се състои от два броя кремационни пещи, българско произвеждане на компания „ ЛИТИЕ РУСЕ “ ЕООД – гр. Русе. Те работят на природен газ. Среднодневният потенциал на крематориума възлиза на 20 бр. кремации.

През двегодишния интервал на употреба на крематориума, изключително през интервала на пандемията от Коронавирус 19, се оказва, че някоя от пещите постоянно аварира и се нуждае от ремонт, се споделя в капиталовото желание на компанията. Поради това „ Послаников Брадърс “ ООД има намерение да закупи и инсталира нова кремационна пещ TAVO-CS, чешко произвеждане. Със същите пещи са сменени старите пещи на крематориум в София, излиза наяве още.

Предвижда се новата пещ TAVO-CS да се инсталира на мястото на настоящето газово стопанство, като за задачата същото се изнесе на площадка извън, а помещението се реконструира.

С актуалното капиталово предложение не се планува смяна на потенциала на крематориума. Той ще работи още веднъж единствено с две пещи – едната от старите и новата TAVO-CS. Другата остаряла пещ ще бъде пломбирана и ще служи като аварийна. Контролът ще се реализира от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив.

Очаква се екоинспекцията да реши дали капиталовото желание е възможно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР