Ново фотографско издание - Литературна София, представя местата в столицата, ...

Ново фотографско издание - Литературна София, представя местата в столицата,

Книга с фотографии представя местата, свързани с литература в София

Ново фотографско списание-" Литературна София ", показва местата в столицата, обвързвани с пишещи и четящи хора. Фотограф и създател на плана е Иван Шишиев.

" Това е 10-месечен труд на тематика какво е литературата. София е цялостна с литературни монументи и с книжни места, за които доста малко хора знаят. "-споделя той в студиото на " Тази заран ".Докато обикаля София, преоткрива доста забавни обстоятелства, обвързвани с литературното благосъстояние и завещание на столицата-Университетската библиотека, площад " Славейков ". Научава, че през 16 век там е имало кафене, което дава името на мястото, както и на целия квартал. Впоследствие макар че е разрушено.

Площадът има значимо значение и за целия фотографски план. Иван Шишев стартира да закичва скулптурата на татко и наследник Славейкови с мартеници, а след това и всички останали монументи от Лъвов мост до Алеко Константинов на бул. " Витоша ".Наблюденията на създателя са, че въпреки всичко хората четат и не са захласнати изцяло от телефоните си.

Селекцията от фотографии е направена сред 12 000 фотографии, снимани от Шишев. То се показва към година след фурора на албума „ Етюд-и-те на София “.

Източник: btvnovinite.bg