"Ново бъдеще и ново качество на живот" - така доц.

...
"Ново бъдеще и ново качество на живот" - така доц.
Коментари Харесай

Ниска инфлация ще ни вкара в еврозоната

"Ново бъдеще и ново качество на живот " - по този начин доцент Григорий Вазов - член на Фискалния съвет и шеф на Висшето учебно заведение по обезпечаване, разяснява приемането на България във валутния механизъм ERM II, който e предходник на приемането в еврозоната и еврото.

Той посочи, че в идващите две години страната би трябвало да работи за ценова непоклатимост. "След като преминем през условията на ERM II, което може да е 3-4 години, ще имаме още една година, през която механически да се настройва механизмът за приемането на еврото. Хубавото за България е, че европейските прогнози демонстрират, че и 2020-а и 2021-ва година ще сме на 1% инфлация ", изясни Вазов.

По думите му държавният дълг няма да може да надвишава 60% от Брутният вътрешен продукт, а държавният недостиг няма да може да надвишава 3% от Брутният вътрешен продукт: "По тези два индикатора стоим доста добре, даже по време на рецесията. Имаме 1,3 млр. лв. доходи над разноските. Това е доста значимо ".

Като най-важно за бизнеса доцент Вазов уточни стабилността на лихвената политика на Българска народна банка.

Доц. Григорий Вазов уточни, че страната има тъкмо стопански разчетен проект и периоди за деяние. Според него не е добре това движение да бъде променяно, с цел да няма съществени стопански последици.

"Убеден съм, че каквото и ръководство в България да пристигна, тази мафия ще продължи да съществува, тъй като е отвън държавното управление и отвън формите на ръководство. Тя си има собствен произход и своя финансова и икономическа мощност да печели още веднъж публични поръчки. Има присъщи дейности и способи да корумпира която и да е власт ", безапелационен бе доцентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР