Новият здравен министър проф. Христо Хинков заяви, че не е

...
Новият здравен министър проф. Христо Хинков заяви, че не е
Коментари Харесай

От министерство на болестите да стане министерство на здравето – амбицията на проф. Христо Хинков

Новият здравен министър проф. Христо Хинков съобщи, че не е употребявал думата " чистка " по време на диалозите за бъдещото ръководство с мандата на " Продължаваме промяната – Демократична България ", от които изтекоха записи. При символичното приемане на властта в министерството той не отговори на въпроса дали ще направи кадрови промени. 

От министерство на заболяванията да стане министерство на здравето – за това се е амбицирал проф. Христо Хинков, по специалност психиатър. Минути откакто влезе в новия си кабинет той даде обещание пред своя предходник доктор Меджидиев, че ще прегледа всички стартирани планове. 

" Принципът е този - откакто е стартират един план, откакто са вложени средства и старания, той би трябвало да бъде приключен, а не да бъде спрян. Това включва и Детската болница ".

Здравният министър уточни, че ще изиска нарастване на средствата за профилактика в извънболничната помощ: " Задължително би трябвало да се трансферират средства, има такова схващане и в парламентарната група, тъй че това ще стане ".

Бившият здравен министър Асен Меджидиев изясни, че обещаното от него разработване на методика за остойностяване на лекарския труд е съвсем приключено. То е обвързвано и с предстоящото приемане на новия бюджет на Здравната каса. 

По обявата работи: Мария Йорданова БНР подкасти: Коронавирус ваксините
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР