Новият здравен министър проф. Асена Сербезова ще направи 360-градусов преглед

...
Новият здравен министър проф. Асена Сербезова ще направи 360-градусов преглед
Коментари Харесай

Започва 360-градусов преглед на казуса с болница "Лозенец"

Новият здравен министър проф. Асена Сербезова ще направи 360-градусов обзор на проблема с детската болница и болница " Лозенец ",. Това е един от огромните проблеми, които проф. Сербезова наследява. Болница " Лозенец " стачкува и е разтърсена от кавги, последният от които е с днешна дата - за раздаваните бонуси в лечебното заведение.

Едно от последните решения на служебния министър Стойчо Кацаров бе да стартира процедура по закриване на болница " Лозенец " и сливането й с педиатрията. Преструктурирането би трябвало да отвори път за основаване на национална детска болница в базата на някогашната Правителствена. В двора на лечебното заведение пък в идващите години би трябвало да се построи нова детска болница. Решението се посреща на нож от лекарите в болница " Лозенец " и в Медицинския факултет на СУ, който спря да образова студенти на 10 декември в символ на митинг.

" Ще създадем обзор какво е направено, това ли е най-удачното решение, по какъв начин ще бъдат обезпечени експертите, по какъв начин ще бъдат стимулирани да останат в България. Ще се срещна с всички страни и ще намерим най-балансираното и съответно решение ", изясни проф. Сербезова, която има смелостта да застане на пост, отхвърлен от останалите партии в новата ръководеща коалиция (номинация е на " Продължаваме промяната " ).

По отношение на зелените документи новият здравен министър сподели, че ще се запознае до какви резултати са довели, каква е динамичността, какво се чака да се реализира със стягането на ограниченията или противоположния случай. Новият министър председател Кирил Петков към този момент разгласи, че ще направи документите наложителни за Министерския съвет в внезапен контрастност с разправиите в Народното събрание по същата тематика.

Другата тематика за първите дни на проф. Сербезова в Министерство на здравеопазването ще бъдат доставките на проби за учениците. " Който и да провежда поръчката, проби би трябвало да има, с цел да не стига до отражение върху образованието. Не бива да има и прекратена връзка сред Министерство на здравеопазването и МОН. Не може министърът на образованието да научава от медиите децата ще отидат ли на учебно заведение или не ", разяснява тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР