Новият завод за батерии за автомобилната индустрия, който трябва да

...
Новият завод за батерии за автомобилната индустрия, който трябва да
Коментари Харесай

Инвестиция за €1 милиард: Източна Европа ще има завод за батерии за електромобили

Новият цех за акумулатори за автомобилната промишленост, който би трябвало да се появи наоколо до словашката столица Братислава, може да помогне на европейските производители на коли да понижат зависимостта си от вноса на акумулатори от Азия.

Местната компания InoBat Auto разгласи, че е придобила терен с повърхност от 27 000 квадратни метра през предходната седмица и възнамерява там да построи фабрика с потенциал от 100 мегаватчаса.

От сдружението показват, че там ще се вършат акумулатори съгласно характерностите, които изискват производителите на електрически автомобили. Те също по този начин споделят, че заводът ще способства към европейската инфраструктура за произвеждане и предпазване на електрическа енергия.

Първите доставки от базата в село Водеради, който е на 40 километра от Братислава, би трябвало да стартират през 2021 година. В обитаемото място производства имат редица автомобилни компании, в това число Peugeot, KIA и Jaguar Land Rover.
 Завод за акумулатори с размера на Gigafactory на Tesla ще бъде построен на Острова
Завод за акумулатори с размера на Gigafactory на Tesla ще бъде построен на Острова

Две английски започващи компании оповестиха, че ще влагат до £4 милиарда в построяването на първия огромен цех за акумулатори във Англия

През идната година ще бъде подготвена първата фаза от завода, а до 2024 година би трябвало да бъде подготвена и " гигафабриката " на InoBat Auto, която ще може да доставя по 240 000 акумулатори годишно. Инвестицията в плана е изчислявана на 1 милиард евро, написа уеб сайтът Emerging Europe.

" InoBat Auto ще се оправи с едни от най-големите провокации в производството на електрически автомобили ", разяснява съоснователят на компанията Мариан Бочек.

Автомобилната промишленост, която има забележителен принос за стопанската система и износа на Словакия, беше съществено наранена от епидемията от ковид. Заради създалата се обстановка четирите най-големи завода в бранша бяха принудени да спрат работа за няколко седмици.

С общо 202 автомобила, създадени на 1000 поданици годишно, Словакия е най-големият авто производител в света на глава от популацията. Индустрията дава отговор за половината от индустриалната индустрия в страната и за 47% от експорта ѝ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР