Новият x86-съвместим процесор се очаква на пазара до две годиниVIA

...
Новият x86-съвместим процесор се очаква на пазара до две годиниVIA
Коментари Харесай

VIA планира CPU, конкурент на AMD Zen 2

Новият x86-съвместим процесор се чака на пазара до две години

VIA е окуражена да сътвори процесори, които са конкурентни на Intel иAMD

Тайванският разработчик на чипове VIA възнамерява да сътвори процесори от ново потомство Zhaoxin, които ще могат да конкурират CPU-тата AMD Zen 2, заяви профилираният уебсайт PCGamesHardware.de.
още по тематиката
На пазара за x86-съвместими чипове сега участват осезаемо единствено две компании – Intel и AMD. Има и други играчи, само че техните дялове са толкоз дребни, че като цяло могат да се подценен.

VIA е един от дребните разработчици на чипове, който обаче има упоритости да стане по-значим фактор на пазара. В партньорство с Shanghai Zhaoxin Semiconductor, тайванската компания възнамерява да сътвори семейство процесори KX-7000, които се чакат на пазара през 2019 или 2020 година като съперници на AMD Zen 2, с поддръжка на памети DDR5 и контролер PCIe 4.0.

По-рано се появиха информации, че VIA е създала CPU, кадърен да конкурира решенията на Intel и AMD. Процесорите, известни в началото като Zhaoxin ZX-D, излязоха на пазара като семейство 28-натометрови KX-5000 чипове, вкл 4-ядрени и 8-ядрени модели на тактова периодичност до 2GHz, поддръжка на DDR4 и интерфейс USB 3.1.

Процесорите KX-5000 ще бъдат наследени от фамилията KX-6000, което включва 16-нанометрови чипове с тактови честоти до 3GHz. Едва по-късно се чакат Zhaoxin процесорите от семейство KX-700, които ще конкурират Zen 2 на AMD.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР