Новият властелин на Twitter Илон Мъск е толкова активен в ...

Новият властелин на Twitter Илон Мъск е толкова активен в

Странен, по-странен, Илон Мъск - кои са най-шантавите му постове в Twitter

Новият владетел на Twitter Илон Мъск е толкоз деен в обществената мрежа, че изявленията му от време на време много мъчно могат да бъдат следени. Човек да се запита по кое време въобще работи.

Даже неотдавна милиардерът самичък попита дали това, че поства там, в действителност се смята за работа, при състояние, че той е притежателят.

През годините Мъск в действителност е имал епични изявления, някои странни, други - занимателни, трети са водели до същинска детонация на криптопазара за милиарди. Даже един път провокира на дуел съветския президент Владимир Путин, само че получи отговор от чеченския водач Рамзан Кадиров.

Само през предходната седмица пък Мъск интервюира потребителите на Twitter дали би трябвало да даде " обща прошка " на спрени сметки и влезе в обществена полемика дали създателят на банкрутиралата криптоплатформа FTX Сам Банкман-Фрийд има част от Twitter.

Всъщност Мъск може да бъде толкоз неуместен с изявленията си, че евентуално е допустимо да се вършат месечни ранглисти за най-забавни или странни постове.

Ние обаче сме подбрали някои от най-хубавите му през последните години. Ето и няколко от тях:

" Купувам Манчестър Юнайтед "

Всъщност в еднакъв пост Мъск съобщи, че поддържа " лявата част от Републиканската партия и дясната част от Демократическата партия " и, без да има никаква логическа връзка, по-късно написа, че купува футболния тим Манчестър Юнайтед.

Логично, сходно изказване породи известно комплициране. Все отново Мъск е непредвидим ексцентрик, който наля няколко десетки милиарда в Twitter, а пък самият футболен клуб не се намира в най-хубавото си положение. В мненията по-късно той разясни, че се майтапи и няма желание да купува който и да е противоречив тим.

Но все отново, в случай че в миналото това се случи, би желал да е Манчестър Юнайтед, тъй като е почитател на тима от дете.

To be clear, I support the left half of the Republican Party and the right half of the Democratic Party!
— Elon Musk (@elonmusk)
Мъск против Кадиров

Няколко седмици след началото на съветската инвазия в Украйна, притежателят на Twitter закачи президента Путин в типичния си жанр.

" С актуалното известие провокирам Владимир Путин на (ръкопашен) пердах. Наградата е Украйна ", написа той на 14 март.

Отговор обаче получи от чеченския водач Рамзан Кадиров, който назова американският бизнесмен " блогър " и написа, че няма никакъв късмет против Путин - " политик от международна големина, пълководец и чудовище за Запада ". Според Кадиров борбата просто няма по какъв начин да бъде равностойна.

И затова Кадиров предлага на американеца да се " понапомпа ", с цел да се трансформира от " нежна Илона в жесток Илон. "

I hereby challenge
Владимир Путин
to single combat

Stakes are Україна
— Elon Musk (@elonmusk)
Ядрени оръжия против Марс

Сякаш от нищото и без никакъв подтекст на 16 август 2019 година Мъск приканва за ядрен удар против Марс. В поредност от по-късни постове той разясни, че скоро ще се появят тениски със слогана " Nuke Mars! " и даде обещание на Червената планета " гореща любовна среща ".

Няколко дни по-късно той продължи с концепцията, че една поредност от ядрени гърмежи високо в марсианската атмосфера ще сътвори изкуствено слънце, без планетата да стане радиоактивна. Нещо, в което има чисто научна логичност, само че редица законови, етични и финансови ограничавания пречат на сходна съмнителна самодейност.

Nuke Mars!
— Elon Musk (@elonmusk)
Мъск миротворецът

Вероятно на множеството хора по света им се желае войната в Украйна да свърши допустимо най-скоро. Но не всеки има самочувствието да мисли, че има решение за преустановяване на спора. Мъск очевидно има.

Неговият проект включва 4 точки. Най-богатият човек на света предлага да се проведат нови избори в четирите окупирани от Русия района, в които имаше референдум, само че под наблюдението на Организация на обединените нации. Ако волята на хората е Русия да напусне - тя напуща.

Крим остава част от Русия, както е било " от 1783 година до грешката на Хрушчов ", водоснабдяването на Крим се обезпечава, а Украйна се резервира неутрална, е останалата част от проекта на Мъск.

Ukraine-Russia Peace:

- Redo elections of annexed regions under UN supervision. Russia leaves if that is will of the people.

- Crimea formally part of Russia, as it has been since 1783 (until Khrushchev’s mistake).

- Water supply to Crimea assured.

- Ukraine remains neutral.
— Elon Musk (@elonmusk)
Мрази местоименията

Илон Мъск несъмнено не е безразличен и по отношение на по този начин наречените културни войни в Съединени американски щати. През юли 2020 година той туитна, още веднъж отвън всевъзможен подтекст, че " местоименията са гадни " - което от множеството хора бе изтълкувано като офанзива против транссексуалните и полово неутралните хора.

Чак половин година по-късно отговоря на различен пост, че " безусловно поддържа транссесксуалните, само че всички тези местоимения са естетически призрачен сън ".

Pronouns suck
— Elon Musk (@elonmusk)
Криптоентусиаст

Или както самичък се назовава в една обява " The Dogfather ", реферирайки към " обичаната си " криптовалута Dogecoin. Всъщност изпълнителният шеф на Tesla стартира да демонстрира интерес към нея още през 2019 година

The Dogefather
SNL May 8
— Elon Musk (@elonmusk)
Първоначално изявленията му в Twitter са най-вече шеговити, само че след всяко едно споменаване на валутата, нейната стойност стартира да се повишава. Така в границите на няколко месеца през 2021 година мненията на Мъск стартират да имат по-конкретен темперамент и водят до една безспорна нервност към цифровата валута.

Той даже стигна до такава степен, че да разгласи в Twitter огромното си желание да изстреля спътник до Луната, финансиран посредством Dogecoin, като цялата задача ще бъде с наименованието DOGE-1. Новината дори бе доказана публично и от SpaceX.

---
Присъединете се към групатa Webcafe.bg във Фейсбук за свежи истории през целия ден:

Източник: webcafe.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg