Новият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро е наложил доста

...
Новият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро е наложил доста
Коментари Харесай

Ел Маестро въведе тежки тренировки в ЦСКА

Новият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро е наложил много промени в заниманията на тима. 35-годишният експерт пое отбора в четвъртък и към този момент изведе „ алените “ 4 пъти в Панчарево.

Прави усещане, че всички тренировки са били с дълготрайност от съвсем два часа. Досега под управлението на Стамен Белчев и краткотрайния ментор Христо Янев „ армейците “ организираха занимания в границите на 60-70 минути, а от време на време даже не са продължавали един час. Сега обаче те са сензитивно по-дълги. През първите 30 минути тимът прави загрявка, като тази фаза протича под контрола на кондиционния треньор Томас Нойберт. Остатъкът от заниманията е формиран напълно от извършения с топка, написа "Тема Спорт ".

Любопитен е и методът, по който Ел Маестро води заниманията. Той разделя тима на две групи. С едната се занимава Нестор, а другата е поверена на 24-годишния му брат Никон. В множеството от упражненията единият Ел Маестро води офанзивните футболисти, до момента в който другият се занимава със бранителите. Вратарите са тренирани от Ивайло Петров-Пифа и Георги Велинов.

Нестор последователно вкарва новости и в тактиката на отбора, само че там нещата занапред ще се избистрят. На първо време прави усещане, че централната двойка бранители към този момент няма толкоз огромна роля при изнасянето на топката и включванията им в предни позиции са по-редки.

Новият треньор е имал тирада пред играчите преди първото си занятие в четвъртък. Извън терена младият експерт се държи по-освободено и постоянно демонстрира възприятие за комизъм. В подготвителния развой обаче Ел Маестро типично по немски е непоколебим и пази отдалеченост от футболистите. Той комуникира с тях на три езика - сръбски, британски и испански. През първите 4 дни подготовка треньорът е бил от заран до вечер в Панчарево, като е изгледал огромна част от мачовете на ЦСКА през миналия сезон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР