Новият спектакъл на режисьора Пламен Марков Вампир по Антон Страшимиров

...
Новият спектакъл на режисьора Пламен Марков Вампир по Антон Страшимиров
Коментари Харесай

Вампир открива Сцена на кръстопът в Пловдив

Новият театър на режисьора Пламен Марков " Вампир " по Антон Страшимиров открива на 10 септември 26-ото издание на театралния фестивал " Сцена на кръстопът " в Пловдив. Тогава в Голямата зала на Драматичния спектакъл в града под тепетата ще бъде и премиерата на постановката.

Ден по-късно пловдивската натрупа ще зарадва публиката с втора премиера - на „ Старецът и морето” по романа на Ърнест Хемингуей - моноспектакъл на Красимир Ранков, а режисьор е брат му Веселин Ранков

Публиката под тепетата ще може да се наслаждения и на спектакъла „ Антигона” на Плевенския спектакъл, с който режисьорът Александър Морфов направи огромното си завръщане на българска сцена.

В рамките на " Сцена на кръстопът " ще бъде показан и спектакълът на Веселка Кунчева " Последният човек " по романа на Джордж Оруел " 1984 ", който е продукция на

Афишът на „ Сцената” е цветен и с още доста забавни заглавия - „ Стъпка по стъпка” от Питър Куилтър, „ Амадеус” по Питър Шафър, „ Станете, с цел да легна аз” по Жан-Пиер Мартинез, „ Всички обичат Гари” от Ноел Кауърд, „ Бесове” от Албер Камю, „ Горчивите сълзи на Петра декор Кант” от Фасбиндер, „ Място, наречено другаде” от Яна Борисова, „ Изкуството да оглупееш” по Нийл Саймън. Програмата включва и още знакови представления, като „ Една българка” по Иван Вазов, " Народът на Вазов " на Александър Секулов, „ Една испанска пиеса”, „ Майстора и Маргарита” „ Част от колекция”, „ Нирвана” и „ Тържеството на самотата”.

Сцена на кръстопът” и тази година ще има посетители от Украйна. На 18 септември от 19.30 часа в Камерната зала на театъра ще гостува лвовският спектакъл „ ОКО”. Публиката ще има опцията да гледа спектакъла „ WC” на режисьора Юрий Мелничук.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР