Новият силен човек в Нюкясъл тепърва ще привлича вниманиетоМохамед бин

...
Новият силен човек в Нюкясъл тепърва ще привлича вниманиетоМохамед бин
Коментари Харесай

Кой е Мохамед бин Салман и знае ли си парите

Новият мощен човек в Нюкясъл занапред ще притегля вниманието
Мохамед бин Салман ще е новият мощен човек в Нюкасъл. Каква е историята му? Той е роден в Джеда на 31 август 1985 година и е най-големият наследник на третата жена на крал Салман - Фахда. На 21 юни 2017 година кралят на Саудитска Арабия Салман назначи сина си Мохамед бин Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд за нов престолонаследник. Той зае мястото на Мохамед бин Найеф бин Абдул Азиз Ал Сауд, който е изгонен. По-късно се появиха клюки, че Мохамед бин Салман скрито замислял да изгони Бин Найф и да заеме мястото му, твърди преди време " Ню Йорк Таймс ". Салман има бакалавърска степен по право от университета " Крал Сауд ". Империята на кралското семейство включва саудитския петролен колос " Арамко " (Saudi Aramco).

Яхта за 500 млн. $

Той е похарчил стотици милиони за супер яхти, частни самолети, хеликоптери, френски крепости и редки картини. Твърди се, че има 134-метровата яхта " Serene ", която е на стойност 500 милиона $. На нея има голям брой басейни и вани, два хеликоптера, хангар за хеликоптери, фитнес зала и киносалон. Тя може приюти 24 посетители в 15 каюти.

Най-скъпият дом в света

През 2015 година принц Мохамед стана притежател на палат във Франция за 300 милиона $, който по това време беше охарактеризиран като " най-скъпият дом в света ". Шато Луи XIV в Лувесиен се намира западно от Париж. Той включва фонтани, озвучителна система, светлини и климатик, които могат да се управляват от телефон. Имотът има винарска маза и киносалон.

Леонардо да Винчи и убийтвото на Джемал Кашоги

През 2017 година принц Салман закупи на търг най-скъпата картина на Леонардо да Винчи - " Спасителят на света ". Стойността й е 450 милиона $.През есента на 2018 година обаче престолонаследникът се сблъсква с световен проблем поради гибелта на журналиста Джамал Кашоги в саудитското посолство в Истанбул, като Централно разузнавателно управление на САЩ заключи, че той е погубен по заповед на принца.Но Саудитска Арабия неведнъж отхвърля, че престолонаследникът е имал някаква роля за гибелта на Кашоги. По-късно стана ясно, че 18 души са задържани по отношение на убийството, а пред януари 2019 година обявиха, че прокурорите ще желаят смъртното наказване за обвинените.

Има благословията на Доналд Тръмп

Докато доста международни водачи обществено осъдиха принц Мохамед след гибелта на Кашоги, президентът Доналд Тръмп сподели, че в никакъв случай няма да разберем дали той е поръчал или не убийството на журналиста. Дори след заключението на Централно разузнавателно управление на САЩ, Тръмп изрази поддръжка за престолонаследника.Сега Салман от ден на ден ще бъде свързван с футбола, в сравнение с с политиката.

Не могат да му се сметнат парите

Смята се, че Нюкясъл по този метод се снабдява с най-богатите притежатели в света.Според информация на в. Сън, кралското семейство на Саудитска Арабия има положение от над 1.77 трилиона $.Към него се причисляват към 15 хиляди души, като е забавно да се означи, че по-голямата част от тяхното благосъстояние се държи от към 2000 члена на фамилията.Богатството единствено на Мохамед бин Салман пък се прави оценка на 23.1 милиарда $.Тази сума би го наредила на 68-а позиция измежду най-богатите хора в света, само че двете издания, които основават сходни ранглисти Bloomberg и Forbes не. включват в тях крале и диктатори.

Принцът, който отвлича кралски особи

Мохамед бин Салман се трансформира в спорна международна политическа фигура, изключително през есента на 2018 година, когато се изправи пред гнева на хиляди поради гибелта на журналиста Джамал Кашоги, за който Централно разузнавателно управление на САЩ заключи, че е погубен по заповед на принца.През януари той получи ново обвиняване - хакерска офанзива против персоналния мобилен телефон на изпълнителния шеф на Amazon Джеф Безос. Обвинение, което саудитското посолство назова " неуместно ".Преди време Салман задържа трима членове на саудитското кралско семейство, а повода - скрит план за събаряне на крал Салман, оповестява " Ню Йорк Таймс ".  Тримата членове на кралското семейство, които бяха арестувани, са висшият кралски принц Ахмед бин Абдулазиз, някогашният престолонаследник Мохамед бин Найеф, както и по-малкият му брат - принц Науаф бин Найеф.

Работи по 18 часа дневно

Салман има бакалавърска степен по право от университета университета " Крал Сауд " - най-старият университет в Саудитска Арабия. Известно е, че той е работохолик и прекарва по 18 часа на деня в кабинета си, съгласно The Guardian. Но принцът не приема добре рецензията. " Хората, които се пробваха да му създадат забележка кажат, се сблъскаха с дипломатическите последици ", показа източник от Саудитска Арабия пред The Guardian.

Кралското благосъстояние е трупано десетилетия

Саудитските чиновници са поискали петролната компания да бъде оценена на 2 трилиона $, само че множеството банки са понижили първичната си оценка. " Арамко " разгласи доходи от 68 милиарда $ през първите 9 месеца на 2019 година, което автоматизирано я трансформира в най-печелившата компания в света.Кралското благосъстояние е трупано в продължение на десетилетия, с помощта на петролни доходи. За съпоставяне - благосъстоянието на английското кралско семейство коства е почти 88 милиарда $.Принц Мохамед и татко му крал Салман постоянно се изолират в дворци, построени от високи мраморни колони, издигнати на тихи места в Рияд, съгласно The New York Times.По време на посещаване на президента Обама в луксозния замък " Ерга ", кореспонденти подчертаваха върху позлатените дозатори и златни столове. Твърди се, че кралското семейство има няколко обилни резиденции по света, в това число в Швейцария, Лондон, Франция и Мароко.

Путин персонално го поздравява на среща

На срещата на върха на Г-20 в Аржентина през декември 2018 година съветският президент Владимир Путин потегля с възторг да поздрави саудитския принц. Другите международни водачи пренебрегнаха престолонаследника за групова фотография на срещата на върха.

Хакнал телефона на Джеф Безос?

През януари 2020 година Организация на обединените нации съобщи, че при тях е пристигнала достоверна информация, че телефонът на изпълнителния шеф на Amazon - Джеф Безос, е бил хакнат от принц Мохамед. Тогава те приканиха за неотложно следствие от страна на Съединени американски щати.Според отчета на Организация на обединените нации Безос дал своя номер на принца, откакто двамата били част от бизнес вечеря в Лос Анджелис през април 2018 година Месец по-късно престолонаследникът изпратил файл до телефона на Безос, с който откраднал данни от устройство.Разбира се, саудитското държавно управление отхвърли изказванията, наричайки ги " неуместни ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР