Новият щам на коронавируса може да предизвика взрив на заболеваемостта

...
Новият щам на коронавируса може да предизвика взрив на заболеваемостта
Коментари Харесай

Напрежение. Какво предупреждава СЗО

Новият вариант на ковид може да провокира гърмеж на заболеваемостта със съществени последствия, показват от СЗО, която разгласява незабавни рекомендации за битка с разпространяването на инфекцията, съобщава  ТАСС.

" В взаимозависимост от тези характерности в бъдеще може да има гърмеж от заболеваемост на COVID-19 със съществени последици. Общият световен риск, обвързван с новия вариант Омикрон, се прави оценка като доста висок " се показва в документа, като " вероятността от евентуално разпространяване на Омикрон за в бъдеще на световно ниво е висока ", предизвестява СЗО.

" Досега към момента няма информация за смъртни случаи от Омикрон ", отбелязва здравната организация на Организация на обединените нации в документа, оповестен през днешния ден.

Световната здравна организация прикани за ускорение на темповете на имунизация против коронавирус на фона на появяването на разновидността Омикрон.

" Необходимо е, колкото може по-бързо, да се усили обсега на имунизацията измежду популацията, изключително на тези, които се нуждаят от ваксини преди всичко, а по този начин също и тези, които още не са имунизирани или към момента не изцяло ", се показва в документа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР