Новият широкоъгълен твърд обектив с голяма апертура е най-лекият и

...
Новият широкоъгълен твърд обектив с голяма апертура е най-лекият и
Коментари Харесай

Sony разширява своята гама плъноформатни обективи с анонсирането на 24mm F1.4 G Master Prime

Новият широкоъгълен корав обектив с огромна апертура е най-лек ият и компакт ен в своя клас , с изключителна рязкост, даже при F1.4
Sony разшири своята гама от флагмански пълноформатни обективи G Master и анонсира дълго чакания корав обектив 24mm F1.4. Майсторски планиран, с цел да предложи най-хубавото осъществяване при работа с настройките на апертурата в този клас, новият FE 24mm F1.4 GM (модел SEL24F14GM) употребява последните оптични технологии от Sony, с цел да може да задоволи и най-взискателните фотографи. Обективът е с стилен и лек дизайн, с диаметър на филтъра φ67mm и размери единствено 75.4mm x 92.4mm, а тежестта е близо 445 g. В сходство с най-строгите стандарти на G Master класа, FE 24mm F1.4 GM съчетава висока резолюция и красиво боке, които са запазена марка на G Master серията.
 Невероятното качество на изображението и компактният обектив могат да бъдат съвършено допълнение към безогледалните камери на Sony с APS-C датчик, да вземем за пример α 6500 и α 6300 , като общият брой на Sony α обективи с E-байонет става 48
Sony ще продължи да развива серията обективи, с цел да отговори на упованията на фотографи, видеографи и мултимедийни създатели, работещи в разнообразни посоки, с гама от разнообразни оферти, с цел да усили мощността на новаторската α™ серия фотоапарати.



Постигайки непрекъсната висока резолюция в целия кадър, даже при F1.4,  FE 24mm F1.4 GM може да се похвали с нов оптичен дизайн, обхващащ 10 групи с 13 детайла, като разполага с два XA (изключително асферични) детайла и три ED (изключитлено ниско-дисперсионни) детайла. Включването на два XA детайла потиска дейно стреловидния отблясък, тъй че източниците с ориентирана светлина да се  възпроизвеждат тъкмо, което трансформира FE 24mm F1.4 GM в мечтана облага за фотографите на звездни пейзажи. Уникалното Nano AR покритие от Sony понижава отблясъка и сенките, за реализиране на впечатляваща непорочност, даже при снимане на пейзажи, когато постоянно позицията на слънцето е проблематична с потреблението на елементарни обективи.
Този водещ за промишлеността артикул има извънредно леко и плътно тяло, тежащо единствено 445g
За пейзажните фотографи, които нормално би трябвало да изминават дълги дистанции, с цел да открият съвършеното място за снимане, редукцията на тежестта е добре пристигнала и също така е преимущество при съчетаването на FE 24mm F1.4 GM с някое от отличените с премия тела на Sony α7 / α9 . Този лек пакет е реализиран частично посредством развиването на новия мощен DDSSM (Direct Drive SSM), който дава към три пъти по-силен напън от предходния DDSSM, давайки опция за бърз отговор, висока акуратност при позициониране и тиха работа, както при снимане на статични фрагменти, по този начин и при видео.
В допълнение към опциите за снимане на естествени и звездни пейзажи, FE 24mm F1.4 GM се показва чудесно и при снимане отблизо разстояние от 0.24 metres (0.79ft.), предлагайки меко и естествено боке
Като представител на флагманската G Master серия обективи на Sony, новият обектив предлага необикновено качество на изображението и бокето. Тъй като качеството на бокето се въздейства непосредствено от сферичната аберация, а също и от осовата и латерална хроматична аберация, е допустимо това да провокира размиване на цвета, само че всички тези фактори са точно следени по време на стадиите на дизайн и произвеждане, като всеки обектив е тестван и настройван самостоятелно, за оптимално качество на изображението и бокето.



Освен това, FE 24mm F1.4 GM включва серия от професионални функционалности, спомагащи за лесната работа, както при статично, по този начин и при видео снимане. Пръстенът на блендата разрешава пряк и подсъзнателен надзор, до момента в който кликващият ключ на блендата дава опция за управление на клик стъпките, в случай че това се постанова. Фокусният пръстен включва MF с линеен отговор за отличен надзор на ръчния фокус, предоставяйки на потребителя неотложен надзор за бързо и тъкмо ръчно фокусиране. Бутонът за задържане на фокуса може да се  настройва, а режимът за превключване на фокуса дава опция за бързо избиране на ръчен или автоматизиран режим на фокуса, според от изменящите се условия на снимане.
FE 24mm F1.4 GM се чака в Европа през октомври 2018 на цена от към €1,600. Продуктовото видео е налично на Sony Camera Channel в YouTube, а цялостни елементи за новия артикул, може да се видят тук.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР