Новият шеф на АЕЦ Козлодуй Георги Кирков няма достъп до

...
Новият шеф на АЕЦ Козлодуй Георги Кирков няма достъп до
Коментари Харесай

Новият шеф на АЕЦ Козлодуй Георги Кирков няма достъп до тайните

Новият началник на АЕЦ " Козлодуй " Георги Кирков няма достъп до секретна информация и това е проблем , защото лимитира опцията му да ръководи централата. Информацията е на " Капитал " и " 24 часа ".

Кирков бе назначен на 29 август. Той към този момент има 30 дни работа като началник на " Козло дуй ", само че съгласно някогашен шеф на АЕЦ срокът за позволение за достъп до класифицирана информация е 45 дни. За да стане това, се подавали доста документи, тъй че отнемало време
 Уволниха шефа на АЕЦ
Уволниха шефа на АЕЦ " Козлодуй "

Освободен е и неговият заместител, двамата ще апелират решението

В отговор на въпрос по какъв начин Георги Кирков ръководи централата , откакто няма достъп до класифицирана информация, той изясни, че би трябвало да получи два типа достъп.

Кирков упрекна медиите, че може би смесват информацията. Единият достъп е до класифицирана информация, другият е за достъп до стратегически обект
 Лъчезар Костов: Посещението на Кирил Петков в АЕЦ
Лъчезар Костов: Посещението на Кирил Петков в АЕЦ " Козлодуй " бе управнически нихилизъм

Нашата централа е обезпечена с нуклеарно гориво за три години напред

За първия сподели, че събира документи, като военната му брошура, да вземем за пример, е в Бургас и той към момента не я е взел , защото е имал доста задължения през тези първи 30 дни, в които и VI блок е трябвало да излезе в планов ремонт и презареждане.

Кирков счита, че няма проблем да получи достъп до квалифицирана информация , защото свидетелството му за съдимост е чисто. Текущото правосъдно дело (за злополука по информация на " Капитал " ), не се отразявали върху свидетелството за съдимост.
 НЕК продава съоръжение от площадката в Белене на АЕЦ
НЕК продава съоръжение от площадката в Белене на АЕЦ " Козлодуй "

Става дума за филтри, вентилатори и други съвместими агрегати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР