Новият шампион на Англия Манчестър Сити и Нюкасъл сътвориха истинско

...
Новият шампион на Англия Манчестър Сити и Нюкасъл сътвориха истинско
Коментари Харесай

Манчестър Сити бие в Нюкасъл с хеттрик на Феран Торес

Новият първенец на Англия Манчестър Сити и Нюкасъл сътвориха същинско представление в среща от 36-ия кръг на Премиър лийг. " Гражданите " завоюваха с 4:3, откакто на два пъти бяха в ролята на догонващи. Феран Торес осъществя първия си хеттрик за тима на Джосеп Гуардиола, а Сити записа 12-и следващ триумф на непознат терен, което е нов връх в елита на британския футбол. 

Голямата вест обаче беше появяването под рамката на Скот Карсън. 35-годишният пазач излезе в мач от Премиър лийг за пръв път от 2011 година насам. Предишният му дуел в елита беше с екипа на Уест Бромич, а противник още веднъж беше Нюкасъл. Оттогава изминаха тъкмо 3645 дни, което е рекордна пауза сред два мача на един футболист в Премиър лийг. Днес той дебютира за " жителите ".

 В 25-ата минута Емил Крафт засече с глава центриране от корнер на Джонджо Шелви и изведе Нюкасъл напред – 1:0.

Петнадесет минути по-късно Манчестър Сити съумя да изравни с доза шанс. Жоао Кнасело стреля изненадващо по диагонала, а топката се удари в състезател на Нюкасъл и спря в мрежата на безпомощния Мартин Дубравка – 1:1.

В 42-ата първият поврат стана факт. Феран Торес засече с ексцентричен удар центриране от статично състояние и осъществя красиво попадение, с цел да даде задатък на „ жителите “.

Той обаче не се задържа дълго, тъй като тъкмо преди почивката се стигна до любопитен миг. При контраофанзива на домакините бе отсъдена засада, откакто Нейтън Аке бе фаулирал Жоелинтон в наказателното поле. 

Ситуацията обаче бе прегледана с ВАР и стана ясно, че засада няма, тъй че Нюкасъл получи дузпа. 

Тя бе изпълнена от пострадалия Жоелинтон, който не остави никакви шансове на Карсън и изравни резултата в 6-ата минута от добавеното време на първата част. 

Втората бе не по-малко забавна и трагична. След приключването на първия игрови час Нюкасъл получи за повторно дузпа в мача. 

Зад топката застана представилият се мощно Джо Уилок и въпреки Скот Карсън да избави осъществяването му от бялата точка, при добавката той не сгреши – 3:2.

 Само две минути след попадението на Уилок своето второ такова в дуела осъществя Феран Торес. 

Испанският национал изравни за 3:3 в 64-ата минута, а в 66-ата оформи своя хеттрик и крайното 4:3.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР