Новият сезон не започна така както се надяваха феновете на

...
Новият сезон не започна така както се надяваха феновете на
Коментари Харесай

Барселона не успя да вкара на Райо Валекано при дебюта на Левандовски

Новият сезон не стартира по този начин както се надяваха почитателите на Барселона. Каталунците не съумяха да отбележат гол на Райо Валекано и срещата на " Камп Ноу " приключи 0:0. Тимът на Чави Ернандес сътвори задоволително положения, само че по този начин и не стигна до гол. Гостите също имаха две прелестни обстановки да поведат. В края на срещата Серхио Бускетс бе изпъден, откакто получи втори жълт картон за нарушаване против Фалкао. Така Райо Валекано в трети следващ мач не позволява загуба от Барса, откакто предишния сезон записа две победи.
Снимка: БГНЕС  Барселона не съумя да вкара на Райо Валекано при дебюта на Левандовски
Дебют направиха четири от новите попълнения на клуба. Сред титулярите бяха Роберт Левандовски, Рафиня и Андреас Кристенсен. Полякът не получи доста благоприятни условия за гол, като най-хубавият му късмет бе в 82-ата минута. Като запаса пък се появи Франк Кесие. След час игра на терена се появи и Френки де Йонг, чието бъдеще е неразбираемо. Нидерландецът се показа добре в минутите, в които бе на терена.

Каталунците имаха огромно преимущество по повод владеенето на топката през цялото време, само че не се бавиха доста с обработването ѝ, а незабавно търсеха пролуки в отбраната на противника. Райо Валекано се справяше в първите минути, само че натискът се усилваше. В 11-ата минута Рафиня получи опция да стреля, само че ударът му бе блокиран. Малко по-късно Левандовски бе изведен зад отбраната и трансферира технично вратаря, само че попадение нямаше, защото полякът бе в състояние на засада.
Снимка: БГНЕС  Барселона не съумя да вкара на Райо Валекано при дебюта на Левандовски
Рафиня бе измежду най-активните и приключи идващите две офанзиви на Барса. Първо той стреля около вратата, а в 20-ата минута бе изведен на прелестна позиция от Дембеле, само че още веднъж не откри задачата. Тимът на Чави доминираше, само че не успяваше да пробие противника. Гостите даже имаха интервал, в който държаха топката надалеч от вратата си, а наставникът на каталунците започваше да се изнервя. Удар на Дембеле отиде право в ръцете на вратаря.

В добавеното време на първата част Райо можеше да открие резултата при първата си опция от началото на дуела. Алваро Гарсия бе изведен на добра позиция, финтира Араухо и бе самичък против Тер Стеген в наказателното поле. Вратарят излезе чудесно и блокира удара, само че играчът на гостите можеше да подаде към Камейо, който бе изцяло непокрит.
Снимка: БГНЕС  Барселона не съумя да вкара на Райо Валекано при дебюта на Левандовски
С началото на второто полувреме изглеждаше, че Райо Валекано още по-добре ще се опълчва на противника. В 52-ата минута гостите пропуснаха втора прелестна опция да поведат. Прекрасна контраофанзива бе приключена от Серхио Камейо. Нападателят направи няколко финта в наказателното поле на метри от голлинията, само че по този начин и не откри точния миг за удар и бе блокиран. Барса отговори с рискова обстановка пред вратата на Димитриевски, който съумя да се намеси.

Андони Ираола бе подредил чудесно своя тим и опитите на Барса да играе по-нападателно след почивката даваше повече благоприятни условия за гостите да контраатакуват. Чави прибегна до смени и след час игра пусна в игра Ансу Фати, Френки де Йонг и Сержи Роберто на мястото на Гави, Кристенсен и Рафиня. В игра за Райо пък се появи Радамео Фалкао.
Снимка: БГНЕС  Барселона не съумя да вкара на Райо Валекано при дебюта на Левандовски
Смените освежиха играта на каталунците. Малко след влизането си в игра Де Йонг бе част от добра офанзива, а в 65-ата минута Фати стреля от добра позиция, само че вратарят на гостите съумя да се оправи. Димитриевски направи чудесно избавяне и малко по-късно след мощен удар на Бускетс. В 72-ата минута дебют за Барса направи и Франк Кесие, който влезе на мястото на Педри.

Левандовски на два пъти получи отлични подавания. Първия път Фати опита да го изведе зад отбраната, само че полякът не съумя да овладее по най-хубавия метод. След това Де Йонг проби отляво и го откри в наказателното поле, само че Левандовски не съумя да стреля, а падна в наказателното поле, като домакините имаха искания за дузпа. Малко по-късно Кесие пропусна отлична опция да се разпише.
Снимка: БГНЕС  Барселона не съумя да вкара на Райо Валекано при дебюта на Левандовски
Левандовски бе покрай желан дебют. В 82-ата минута Де Йонг открадна топката пред наказателното поле на противник и откри поляка, а той насочи прекрасен удар, само че кълбото мина около дясната греда. Секунди по-късно Чави укрепи нападението с влизането на Обамеянг. Бившият нападател на Арсенал можеше да се разпише в 84-ата минута, само че ударът му бе избит от голлинията от Катена.

Малко преди края Кесие прати топката в мрежата, само че бе в състояние на засада. В добавеното време Бускетс получи втори жълт картон за нарушаване против Фалкао. 36-годишният колумбийски нападател можеше напълно да вгорчи живота на домакините. Той прати топката в мрежата при добавка, само че попадението не бе зачетено заради засада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР