Новият сезон на България търси талант започна миналата неделя и

...
Новият сезон на България търси талант започна миналата неделя и
Коментари Харесай

Калоян Явашев от "България търси талант" за дресурата на папагали

Новият сезон на " България търси гений " стартира предходната неделя и в действителност дава поръчка да бъде занимателен, цветен и забавен.

Калоян Явашев, прочут като баща Калоян - индивидът който дресира папагали, написа наръчници за родители и има прелестно семейство с три деца, гостува в студиото на предаването " Тази събота и неделя " по bTV.

" В диалог с другари няколко пъти е става дума за какво не опитвам да се явя в предаването и най-сетне взехме решение да покажем тези животни ", сподели Калоян.

" Ние го вършим малко като задача - желаеме да го създадем по този начин, че хората да схванат, че те имат невероятни качества ", добавя той.

" Много е мъчно да намериш време за себе си и се стараем да използваме всеки интервал, който се отваря сред грижата за децата и професионалните задължения, като се стараем да не губим връзката сред нас двамата със брачната половинка ми ", споделя Калоян.

" Аз нямах огромен избор, когато емигрирах в чужбина - тогава ние нямахме право като българи да работим в Испания. Бях подготвен на всякаква работа, която ми предложат, а за мой късмет и шанс ми предложиха работа с папагали ", спомня си той.

" Аз не бях виждал преди този момент такива птици през живота си. Колкото и да ми обясняваха по какъв начин да подходя към папагала, ми беше доста мъчно ", спомня си Калоян.

" Мога да кажа, че след 20 години, прекарани с тях, към този момент ги чувствам - по кое време са раздразнени, кое им доставя наслаждение ", сподели той за папагалите.

" Старая се да извозвам от ден на ден време с тях. Наблюдавам ги с какво обичат да си играят и когато към този момент усетя каква е природата на животното, започваме да работим по съответна задача и номер. Винаги го вършим по този начин, че да му е забавно - представям го като игра ", споделя Калоян.

" Папагалите са като хората - имат такива, които схващат по-бързо или по-бавно ", добавя той.

Вижте какво още показа Калоян Явашев във видеото в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР