Новият сезон чука на вратата. С ново ръководство на българския

...
Новият сезон чука на вратата. С ново ръководство на българския
Коментари Харесай

Интересен формат в предстоящия волейболен шампионат

Новият сезон чука на вратата. С ново управление на българския волейбол и още по-големи упоритости. Сериозни поръчки от една страна и опит за одобряване в елита – от друга. В последна сметка всичко се свежда до един въпрос. За разлика от други акции новият формат на Суперлигата дава опция на всеки, който желае да си свери часовниците с най-хубавите. Революционно бе взето решението шампионата да бъде разграничено на две осмици като образуването им на пръв взор наподобява много комплицирано.

Всичко стартира с борбата за Суперкупата на България сред първенеца от предходната акция Нефтохимик и носителя на купата Хебър. Следват квалификационни шампионати за установяване на членовете на първата осмица. Те ще бъдат разпределени по следния метод:

ГРУПА 1: Нефтохимик, ЦСКА, Дунав, Тетевен

ГРУПА 2: Хебър, Левски, Черно море, Локомотив Пловдив

ГРУПА 3: Добруджа, Пирин, Арда, Берое

ГРУПА 4: Монтана, Марек, Славия, Ботев Луковит

Правилата гласят, че всеки играе против всеки и заелите първо място си обезпечават директна квота за първата осмица, а приключилите на второ и трето ще играят между тях в серия до две победи, които да дефинират кой ще откри място в първата или втората осмица, като се зачита и резултатът посред им от предварителната група. Домакин на първата спомагателна среща ще е изгубилият отбор. При постигане на трета решителна среща, спечелилият в групата тим има домакинско преимущество, а заелите последните позиции от четирите групи изпадат непосредствено във втората осмица.

Поглеждайки в постоянния сезон и в двете осмици се играят мачове на разменено посещение. След оформяне на класирането приключилите на 7 и 8 място в първата осмица играят против приключилите на 1 и 2-0 място във втората осмица. Отново се играе до два триумфа от три срещи. Най-интересният факт е, че даже и да си отбор от втората осмица в последна сметка имаш късмет да се включиш в битката за шампионската купа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР