Новият сезон 2020/21 в Бундеслигата ще започне на 11 или

...
Новият сезон 2020/21 в Бундеслигата ще започне на 11 или
Коментари Харесай

Има идея кога ще стартира новият сезон в Бундеслигата

Новият сезон 2020/21 в Бундеслигата ще стартира на 11 или 18 септември. Това сподели президентът на Германската футболна лига Кристиян Зайферт пред " Ди Велт ". Той добави, че тимовете, които към момента не са приклиючили присъединяване си в европейските клубни шампионати през този сезон, може да получат опция да започват акцията си на малко по-късен стадий.

Кампания 2019/20 в Бундеслигата завърши този уикенд, а през идния следва да се изиграе и финалът за купата на Германия сред Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен. В понеделник пък е плейофът сред Вердер Бремен и Хайденхайм за влизане/оставане в Бундеслигата.
 Новият сезон в Бундеслигата стартира без Байерн?
" 11 и 18 септември са датите, към които сме се ориентирали за начало на сезона, само че към момента водим договаряния с Германския футболен съюз ", призна Зайферт.

В Германия е процедура новият сезон да бъде предшестван от първия кръг в шампионата за купата на страната, а УЕФА планува финалите на Лига Европа и Шампионската лига да се изиграят на 21 и 23 август, което би оставило незабележим интервал за отмора за тимовете, в случай че те доближат до крайната фаза на двата шампионата.

Според Зайферт е допустимо почитателите да се завърнат по стадионите още с началото на новия сезон, въпреки все още управляващите да са забранили това да се случва преди 31 октомври. " Задачата на футболната лига е да откри метод, по който това да се случи и да е несъмнено, че хигиената ще бъде спазвана. Знаете обаче, че това няма да е по никакъв начин елементарно, защото в обособените провинции има друг брой болни и разнообразни условия за носене на маски и други защитни средства ", разяснява още президентът на лигата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР