Новият съветник на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан

...
Новият съветник на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън търси съюзници срещу Китай, Иран, Русия, Северна Корея и... пандемията

Новият консултант на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан е имал встъпителни диалози с представители на Франция, Германия, Обединеното кралство и Япония. Това заяви говорителката на Съвета по национална сигурност Емили Хорн, представена от Ройтерс и ТАСС.

Съливан е подчертал пред събеседниците си, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има желание " да укрепи трансатлантическия съюз " с европейските съдружници и да сътрудничи с тях по доста въпроси, в това число обвързваните с Китай, Иран и Русия.

Хорн сподели, че в телефонните диалози Съливан е разискал въпроси, свързани с политиката към Китай, Иран, Русия, Северна Корея, както и с коронавирусната пандемия.

В същото време стана ясно, че сред 100 и 200 членове на Националната армия, ситуирани във Вашингтон, с цел да подсигуряват сигурността по време на инаугурацията на Джо Байдън, са дали позитивен резултат на теста за ковид, съобщи Ройтерс, като се базира на американски представител, поискал да резервира анонимност.

Броят може да се усили, само че въпреки всичко е дребен % от разположените в последните няколко дни в града 25 000 военни от Националната армия.

Решението да се трансформира под земята паркинг в спално помещение на военните от Националната армия, защитаващи американския Конгрес, породи дискусия.

Част от военните, ситуирани в столицата след щурма на Конгреса на 6 януари, имаха обичая да си почиват в коридорите на постройката, седнали на земята или на походни кревати. Но предишния четвъртък след церемонията по полагане на клетва от Байдън и възобновяване на пленарните съвещания военните бяха настанени в непосредствен под земята паркинг. Кадри от това неподготвено леговище, в което достъпът до интернет бил стеснен, както и до тоалетни и до електрически контакти, породи гнева на конгресмени от двата политически лагера. Веднага военните бяха върнати в постройката на Конгреса.

Първата дама Джил Байдън пък направи изненадваща аудиенция на група военнослужещи на пост пред Конгреса. Тя им раздаде сладкиши и напомни, че военните от Националната армия постоянно ще имат особено място в сърцето на всички от семейство Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР