Новият съветник на американския президент по националната сигурност Джон Болтън

...
Новият съветник на американския президент по националната сигурност Джон Болтън
Коментари Харесай

Нова американска идея - в Сирия да действат Арабски стабилизационни сили

Новият консултант на американския президент по националната сигурност Джон Болтън и кандидат-държавният секретар на Съединени американски щати (бел. ред. - към този момент към момента шеф на ЦРУ) Майк Помпео предизвикват интензивно администрацията на Доналд Тръмп да осъществя проект за образуването на Арабски стабилизационни сили, които да заменят американския боен контингент в Сирия. Това оповестява телевизия CNN, базирайки се на свои източници от Белия дом, съобщи БГНЕС.
Вестник The Wall Street Journal заяви първи за съществуването на сходен проект.
Според информацията Болтън и Помпео оферират към образуването на сходни сили да бъдат включени и Египет, Бахрейн, Йордания, Кувайт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Съгласно проекта, техните подразделения ще дават отговор за стабилността в Сирия и в Близкия изток като цяло, след разгрома на терористичната формация " Ислямска страна ", чието заличаване ще разреши на Вашингтон да изтегли военните си от Сирия, разяснява още малкия екран.
Източниците на CNN издават още, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп интензивно разисква и проект за определяне на временен развой в границите на регулациятана обстановката в Сирия. Този метод ще даде на Вашингтон съображение да притисне съдружниците си в Близкия изток, с цел да усилят своя принос към общите старания. В този случай се чака Тръмп да убеди арабските страни да оказват помощ освен с даването на финансови средства, само че и с разпределянето на контингентите военнослужещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР