Новият регионален министър Петя Аврамова се надява предшественикът ѝ на

...
Новият регионален министър Петя Аврамова се надява предшественикът ѝ на
Коментари Харесай

Министър Петя Аврамова е поканила Николай Нанков за зам.-министър

Новият районен министър Петя Аврамова се надява предшественикът ѝ на поста Николай Нанков да остане неин заместител. Това разгласи тя в първото си тв изявление след назначението в ефира на Българска национална телевизия. 

" Мисля, че хора, които са натрупали познания и опит, какъвто несъмнено Николай Нанков – той е от дълги години в министерството, бил е заместник-министър, министър на районното министерство. Смятам, че такива хора би трябвало да бъдат включени в работата там, където те са натрупали познание и опит. Аз персонално бих се радвала и за мен ще бъде доста скъпо да употребявам неговите познания и опит. И той ще бъде един от стълбовете в министерството, в случай че одобри тази опция да остане заместник-министър ", сподели Аврамова.

След това посочи, че към момента няма дефинитивно решение по въпроса.

Аврамова даде обещание ведомството ѝ да работи интензивно за развиването на Северна България.

" Ще продължим ускорената работа по осъществяване на автомагистралите, които са заложени в програмата и на министерството, и на държавното управление. Автомагистрала „ Хемус “ несъмнено е един обект, който би трябвало да бъде приключен. Това е автомагистрален сектор, който е значим за Северна България. Когато приказваме за уравновесено развиване на районите, би трябвало да го осъществим със наличие и това е една от ограниченията Северна България да има автомагистрала. Всички виждаме, че в Южна България Автомагистрала „ Тракия “ изигра своята роля. Тя се развива доста по-ускорено и доста по-бързо, доста по-успешно. Така че би трябвало да работим за Северна България ", сподели тя.

Според Аврамова до 2024 година Автомагистрала „ Хемус “ ще бъде приключена.

" За мен е извънредно значим и пътят Видин-Ботевград – скоростен път, който свързва и би трябвало да свърже в бъдеще „ Дунав мост 2 “ с Автомагистрала „ Хемус “, Автомагистрала „ Тракия “ и Автомагистрала „ Струма “ – извънредно значим път за Северозападна България. Разбира се, няма по какъв начин да не отчетем и работата, която следва и за завършването на Автомагистрала „ Струма “. Важен е и пътят от автомагистралата от Видин, от Русе до Велико Търново, Черно море. Изброявам един магистрален пръстен, който би трябвало да бъде осъществен в страната ни, в страната, с цел да може да се пътува комфортно и безвредно по пътищата ", добави тя.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР