Новият редовен министър на отбраната Тодор Тагарев заяви, че България

...
Новият редовен министър на отбраната Тодор Тагарев заяви, че България
Коментари Харесай

Тагарев: Ще даваме оръжие на Украйна, за да гарантираме нашата сигурност

Новият постоянен министър на защитата Тодор Тагарев съобщи, че България ще продължи с оказването на военно-техническа помощ на Украйна, а това да обезпечи личната си непоклатимост и стабилността на района.

" Аз приказвам за това, че е належащо да продължим да оказваме помощ (на Украйна), това е извънредно значимо, с цел да подсигуряваме нашата сигурност. А какво тъкмо ще дадем, зависи от доста други неща - от действителните потребности към този миг, от това, с което ние разполагаме. Разбира се, би трябвало да има и решение на Народното събрание ", сподели той.

Засега обаче Киев не е показал съответни претенции, само че ще има изясненост по въпроса през идната седмица, когато следва среща сред военните министри в Брюксел. " Тя е предшествана от среща във формата " Рамщайн " и допускам, че там ще добия към този момент по-ясна информация за съответните все още претенции. Защото отново да повторя - сигурността, независимостта на Украйна е извънредно значима, с цел да бъде сигурен целият ни район в години напред ".

" Много са (най-важните приоритети), не мога да посоча един. Най-важното е да се ориентирам в обстановката. Имам да направя доста неща първо, преди всичко да образувам екипа си. Това е доста значим въпрос, без екип един човек не може да направи нищо ", уточни още Тагарев.

Съставът на кабинетът му ще бъде от двама заместник-министри, като името на единия към този момент е ясно - Станимир Георгиев, който е бил заместник-началник на МО по времето на кабинета " Петков ".

Има консенсус сред ГЕРБ и ПП/ДБ и по различен главен въпрос - най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт ще бъдат отделяни за защита, акцентира министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР