Новият размер на социалната пенсия за старост считано от първи

...
Новият размер на социалната пенсия за старост считано от първи
Коментари Харесай

Служебното правителство ще определи новия размер на социалната пенсия за старост

Новият размер на обществената пенсия за напреднала възраст считано от първи юли тази година ще дефинира служебното държавно управление на днешното си съвещание. Увеличението е с 5 на 100, със същият % и от същата дата ще бъдат индексирани и размерите на отпуснатите до края на предходната година пенсии за трудова активност.

Сега обществената пенсия за напреднала възраст е в размер 141,63 лв., а от 1 юли ще бъде 148,71 лв.. Промяната ще докара до нарастване на пенсиите, които не са свързани с трудова активност, защото по закон техният размер се дефинира от обществената за напреднала възраст. Това са пенсиите за военна и гражданска неработоспособност, обществената пенсия за неработоспособност и персоналната пенсия. Ще се покачат и добавките към пенсиите, които се дефинират като % от обществената пенсия за напреднала възраст, а точно добавката за непозната помощ и тази за ветераните от войните.
 Текат последните 7 дни за прекачване на втора пенсия в Национален осигурителен институт Текат последните 7 дни за прекачване на втора пенсия в Национален осигурителен институт
Хората, изпуснали 5-годишния период за прекачване на парите си за втора пенсия от частен фонд в Национален осигурителен институт имат още единствено седем работни дни, за...

Общо нарастване ще получат 128 хиляди пенсионери. Необходимите средства са по 640 милиона месечно и са планувани и заложени в бюджета на Държавното публично обезпечаване за тази година.

Служебното държавно управление ще одобри проект за осъществяване на Стратегията за демографско развиване до 2030 година. Ще се анулира и решение на Министерския съвет от 2020 година, с което е утвърден план на съглашение за съдействие сред Изпълнителна организация " Медицински контрол " у нас и Националната организация за трансплантации на Румъния. С решение ще бъде ще бъде назначен нов ръководител на Агенция " Електронно ръководство ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР