Новият районен кмет на столичния квартал Лозенец Константин Павлов е

...
Новият районен кмет на столичния квартал Лозенец Константин Павлов е
Коментари Харесай

Кметът на „Лозенец“ иска да се събори „Златен век“

Новият областен кмет на столичния квартал " Лозенец " Константин Павлов е отправил искане към арх. Иван Несторов, шеф на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) за издаване на заповед за срутване на небостъргача " Златен век ", оповестиха от " Демократична България ".

Искането е подкрепено от мнение, съдържащо правните учредения за сходна мярка. Внесеният от Павлов документ ясно потвърждава, че разрешението за градеж на " Златен век " към този момент е изгубило правното си деяние, настояват от партията.

Небостъргачът на " Артекс " стана мотив за цивилен митинги,  строителството му беше спирано поради нарушавания, а разрешителното на обекта беше сложено под въпрос.

В настрана искане, отправено до столичния кмет и основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура, Павлов упорства за служебно изменение на настоящия обстоен организационен проект на кв. 272а, м. " Лозенец I-ва част ", тъй че да бъдат приведени предвижданията на подробния проект с тези на Общия организационен проект в сходство с настоящите законови условия.

В момента въпросът законно ли е прекъсването на градежа на небостъргача " Златен век " е във Върховния административен съд (ВАС), откакто ДНСК апелира решението на Административен съд-София град от 30 юли. Последното анулира възбраната за строителство на 120-метровата постройка, наложена от строителния надзор през април. Тя бе издадена в разгара на гражданските митинги против небостъргача и среща на инициативния комитет " Лозенец " с министър-председателя Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР