Новият Проектозакон за пътните превозни средстваПървата регистрация на кола вече

...
Новият Проектозакон за пътните превозни средстваПървата регистрация на кола вече
Коментари Харесай

Първата регистрация на кола в частни пунктове, предвиждат нови промени

Новият Проектозакон за пътните транспортни средства Първата регистрация на кола към този момент ще може да се прави и в частни пунктове , а моторните транспортни средства ще имат свои лични специфични паспорти. Това плануват нови правила за регистрацията и поддръжката на колите . Министерството на превоза разгласява за публично разискване Закон за пътните транспортни средства.
 
Първоначалният механически обзор, който се изисква за регистрация на автомобила, към този момент няма да се прави единствено в КАТ, само че и в специфични частни пунктове. Това планува оповестеният за публично разискване напълно нов Закон за пътните транспортни средства.

 
" Тези частни пунктове ще работят със профилирано съоръжение - те би трябвало да правят инспекции на метала, боята, ще имат достъп до база данни с идентификационните номера, данни за производителите, за документите, с които се продават тези коли ", изяснява Дамян Войновски от Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ”.

Автомобилният играч и притежател на автосервизи Румен Дунев обаче изяснява, че това ще затрудни бизнеса и евентуално ще натовари водачите с повече разноски.

" Трябва, в случай че компанията има един разполагаем работещ пункт, по този начин да е заложен, в който да е отворен различен, в който да се прави първичната регистрация. Това значи, че във компанията би трябвало да се назначат двойно повече експерти, което, съгласно мен, в допълнение ще се натоварят таксите при регистрацията на нови автомобил ", твърди експертът.-->

Автомобилите ще имат механически паспорти, а данните от тях ще влизат в специфичен указател , който ще се следи от Изпълнителна Агенция „ Автомобилна администрация “. Въпросните паспорти ще се издават при техническия обзор за първа регистрация.

  " Да бъде като досие, в което да се записват данните от прегледите, какви са били ремонтите, които са били осъществявани. Възниква въпросът за какво да е паспорт и за какво във 21-ви век да не бъде като електронна брошура, в която всеки един може да попълня и да нанася данните. Това си има и положителните, и неприятните страни. Още един документ, който в случай че се загуби или изчезне, би трябвало да се вади отначало. От друга страна ще има история на автомобила, ще се знае дали е ремонтиран и кой го ремонтирал, дали е взело участие в пътнотранспортно произшествие ", съобщи представителят на автомобилната организация.

Новите текстове плануват и специфичен правилник за продажбата на авточасти втора ръка . Законът за пътните транспортни средства е един от трите в пакета, който би трябвало да размени в този момент настоящия Закон за придвижване по пътищата.
 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР