Новият президент на Българската федерация по хандбал Росен Добрев разкри,

...
Новият президент на Българската федерация по хандбал Росен Добрев разкри,
Коментари Харесай

Новият президент на БФ Хандбал: Предстои ни много работа, искаме Висша лига

Новият президент на Българската федерация по хандбал Росен Добрев разкри, че следва доста работа пред него и екипа му. Добре получи доверието на клубовете по време на Общото заседание в Габрово в петък и си сложи амбициозна цел. До края на мандата на новото управление на централата да бъдат образувани Висша лига при мъжете и при дамите, а състезателите в нея да бъдат с професионален статут.

„ Това е един доста дълъг интервал. Да не се заблуждаваме, че това нещо може да стане за 1-2 или 3 години. Пътят е бодлив. Първо би трябвало самите клубове да се реформират. Идеята ни е до края на мандата на този Управителен съвет да подготвим основаването на Висша лига за мъже и дами. За да има опция да тръгнем към професионализъм. Защото какво се получава сега? Да, ние сътворяваме младежки тимове, само че състезателите като навършат 18-19-годишна възраст не виждат късмет за изява. Да, ще играят при мъжете, само че като дилетанти. Идеята е тези състезатели да станат експерти. След като станат професионални състезатели, ще имат късмет и националните ни тимове за мъже и дами да имат по-голямо развиване. Пътят е доста дълъг, не е елементарен. Не е единствено предпочитание на Управителния съвет на федерацията, би трябвало и клубовете, и треньорите, и съдиите, и деятелите, безусловно всички да работим в тази посока. Ако няма предпочитание, ние няма по какъв начин да желаеме да постановяваме нещо. Това, което видях на Общото заседание е, че едно 99% от хората поддържат тази концепция, само че ни чака в действителност доста работа “, съобщи Добрев пред БНР.

„ Много неща има за решение. Първото и най-важното сега да накараме комисиите към федерацията да стартират да работят. Всеки от Управителния съвет да си поеме ресорите, поради които е определен. Предстоят ни две шампионати, които, като организация, като мащаб са доста огромни. Ние не сме спирали да работим за тях. В момента те са приоритет. Има построена тактика за това какво би трябвало да се случва за началото на шампионатите през септември. Телевизионното лъчение също. Така че ще следваме работата, която сме си начертали като Управителен съвет “, сподели още новият началник на БФ Хандбал.

Първото огромно предизвикателство пред новото управление на централата е семейството на Европейското състезание по плажен хандбал за мъже, дами, юноши и девойки. Домакин на финалите през лятото ще бъде Варна.

„ То е предизвикателство за всяка една федерация. Такова състезание не е провеждано в никакъв случай в България, даже от останалите федерации, като мащабност. Това е съсредоточено единствено в един град – 1200 състезатели, съдии и делегати 90 индивида, обслужващ личен състав и доброволци, всички ще надвишават над 1500 индивида. Това е в действителност доста огромно събитие. Като организация федерацията все още е подготвена на 80%.

Едно такова събитие е опция да създадем една голяма крачка напред. В същото време не трябва да се заблуждаваме, че би трябвало да извървим пътя малко по малко, без да прескачаме равнища на развиване. Но чисто медийно, маркетингово това е може би най-хубавият вид и късмет за нас, като федерация, да можем да покажем най-хубавото от хандбала – освен като организация, само че и да достигнем до всеки български жител. Да види какъв брой атрактивен е нашият спорт “, сподели още Росен Добрев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР