Новият премиер Николай Денков възложи на министрите си незабавни проверки

...
Новият премиер Николай Денков възложи на министрите си незабавни проверки
Коментари Харесай

Денков възложи на новите министри да проверят имало ли е злоупотреби за милиарди

Новият министър председател Николай Денков разпореди на министрите си незабавни инспекции по сигнали от медиите за финансови злоупотреби през последните месеци в обособените министерства.

Това се случи още при откриването на първото съвещание на държавното управление.

Денков обърна внимание, че през последните дни в медиите са излезли данни за " раздадени и предоставени средства в много огромни размери ". " Става дума за милиарди левове без да е задоволително ясно дали са предоставени дейно или оправдано. В същото време се появи информация още веднъж в медиите, че има забавени процедури в някои министерства, в които могат да доведат до загуби в огромни размери. Не зная дали тези информации са правилни, само че би трябвало да бъде тествано ", разпореди още премиера на министрите си.

Той упорства да бъдат тествани всички огромни разноски в обособените ведомства през последните седмици и месеци и дали има забавени процедури. " В доста случаи, изключително в последната година на програмния интервал всяко закъснение може да коства доста на бюджета, на хората и бизнеса. Това не са просто цифри, а са средства и ще загубим опцията да осъществяваме дейностите ", добави Денков.

" Моля ви да действате експедитивно и уверено по всички задания. Нямаме време и никой няма да ни даде 100 дни ", добави още премиера.

" Всички би трябвало да оказваме помощ на финансовия министър в подготовката на бюджета, окомплектовката на кабинетите по министерствата, защото знаете, че би трябвало да се оправяме с изключителна обстановка и да приключим подготовката за управническата стратегия. Сигурен съм, че можем да успеем, стига да работим като екип, приключи учен Денков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР