Новият премиер на България Николай Денков откри първото редовно заседание

...
Новият премиер на България Николай Денков откри първото редовно заседание
Коментари Харесай

„На добър час“: Николай Денков откри първото заседание на новия Министерски съвет

Новият министър председател на България Николай Денков откри първото постоянно съвещание на Министерския съвет. „ На добър час, сигурен съм, че можем да успеем стига да работим като екип. Така както през вчерашния ден стартирахме, би трябвало да продължим и отсега нататък “, сподели той на министрите. 

По думите му институциите работят в цялостен синхрон

Непосредствените задания в идващите дни са подготовката на бюджета, окомплектоването на кабинетите по министерства и довършването на подготовката на управническата стратегия.

„ Молбата ми е дружно с специалистите и народните представители да подготвим документа, който оттук насетне ще бъде нашият проект, график, Библия. Моля, действате експедитивно и уверено, тъй като нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни и в това време това не би трябвало да става за сметка на качеството “, сподели министър-председателят Николай Денков.

В Министерски съвет се състоя гала по последователност в изпълнителната власт

Той прикани министрите да проверят какви огромни разноски са били направени в министерствата през последните няколко месеца и седмици и дали има забавени процедури.

„ В последните няколко дни в медиите излязоха няколко информации за раздадени средства в много огромни размери, милиарди левове, без да е задоволително ясно дали са ориентирани оправдано, дейно и ефикасно. Появи се информация още веднъж в медиите, че има забавени процедури в някои министерства, от които също могат да настъпят загуби в огромни размери “, сподели Денков.

Двете водещи сили в Народното събрание съумяха да стигнат до единодушие за кабинет с ротационен министър председател

По думите му всяко закъснение може да коства доста скъпо на бюджета на страната, както и на хората и бизнеса. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР